Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αυτό το ρομπότ ζωγραφίζει το αυτοκίνητό σου μέσα σε λίγα λεπτά (video)

Η ABB Robotics θέλοντας να παρουσιάσει τις δυνατότητες που φέρει το νέο δημιούργημά της, η τεχνολογία PixelPaint, προχώρησε σε συνεργασία με δύο καλλιτέχνες τα έργα των οποίων επιλέχθηκαν για να ζωγραφιστούν πάνω στο αμάξωμα ενός Volkswagen Tiguan.

To δημιούργημα της είναι ένα ρομπότ που φέρει την ονομασία IRB 5500 και μπορεί να ζωγραφίζει με μεγάλη ακρίβεια σχέδια που θα εισαχθούν στο λογισμικό του. Μάλιστα το καταφέρνει σε ελάχιστο χρόνο εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες ενέργειας που θα απαιτούνταν αν η βαφή γινόταν με τον… παραδοσιακό τρόπο.

Οι δύο καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν ήταν ο 8χρονος (!) Ινδός Advait Kolarkar που ασχολείται με την αφηρημένη τέχνη και οι εκπρόσωποι της εταιρείας ψηφιακής σχεδίασης Illusorr που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Αφού εισήγαγαν τις δημιουργίες στο λογισμικό RobotStudio, τα 1.000 ακροφύσια που είναι ενσωματωμένα στην κεφαλή του ρομπότ έπιασαν δουλειά και μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά είχαν φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ξεχώριζε για την λεπτομέρεια και τη ζωντάνια των χρωμάτων, έχοντας πραγματοποιήσει μία μόλις εφαρμογή. Το εξίσου σημαντικό, σύμφωνα με τους δημιουργούς τους ρομπότ, είναι ότι το 100% του χρώματος εφαρμόζεται πάνω στο αμάξωμα και δεν πηγαίνει ούτε σταγόνα χαμένη!

Οι προοπτικές που ανοίγονται με αυτή τη νέα τεχνολογία, ειδικά στον τομέα του customizing, είναι απεριόριστες ενώ μεγάλες αλλαγές αναμένεται να φέρει και στις χρονοβόρες και ενεργειακά «αδηφάγες» τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα.

Δείτε το εντυπωσιακό video…

Πηγή:

See also  Αυτό είναι το προσωπικό αεροσκάφος του Max Verstappen (photos)