Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Απειλεί να τινάξει στον αέρα τα κρυπτονομίσματα

Ο επικεφαλής της FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να σώσει την «αυτοκρατορία» του.

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, καθώς η Binance απέσυρε τελικά την προσφορά εξαγοράς επικαλούμενη αναφορές για «κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών και υποτιθέμενες έρευνες αμερικανικών υπηρεσιών».

Ο επικεφαλής της FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να σώσει την «αυτοκρατορία» του, κάτι το οποίο είναι μάλλον απίθανο να το πετύχει.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ έχασε σε μία μόλις νύχτα το 94% της περιουσίας του και από περιουσία 16 δισ. δολαρίων έφτασε να διαθέτει 1 δισ. δολάρια την Τρίτη 8/11.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάρρευση του πλούτου που έχει βιώσει ποτέ ένας δισεκατομμυριούχος μέσα σε μια μέρα, αν και δεν αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που έχει χαθεί. Στις 3/2/22 ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχασε 29 δισ. δολάρια, ωστόσο η καθαρή του περιουσία εξακολουθούσε να υπολογίζεται στα 84,3 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα, πέρυσι, ο CEO της Tesla, Ίλον Μασκ έχασε 50 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες όταν ρώτησε τους χρήστες του Twitter εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην αυτοκινητοβιομηχανία του, παραμένοντας, ωστόσο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο CEO της FTX προειδοποίησε πως χωρίς τη ρευστότητα που θα έφερνε η συμφωνία με την Binance, η FTX.com θα αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση. Και αφού παραδέχθηκε πως τα «θαλάσσωσε», απευθυνόμενους προς τους επενδυτές είπε πως θα ήταν «απίστευτα, απίστευτα ευγνώμων» εάν μπορούσαν να βοηθήσουν.

Γιατί ναυάγησε το deal FTX – Binance

H εξαγορά της FTX από την Binance ναυάγησε, καθώς η τελευταία διαπίστωσε από τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποίησε στο οικονομικών στοιχείων που πραγματοποίησε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων κακοδιαχείριση και κεφαλαιακό χάσμα σε σχέση με τις υποχρεώσεις της FTX προς τους πελάτες της.

See also  Oι 3 top ελληνικοί προορισμοί για τους Πορτογάλους

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «ως αποτέλεσμα της εταιρικής δέουσας επιμέλειας, καθώς και των τελευταίων δελτίων ειδήσεων σχετικά με κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών και έρευνες ειδησεογραφικών πρακτορείων των ΗΠΑ, αποφασίσαμε ότι δεν θα επιδιώξουμε την εξαγορά της FTX.com.

Ποιος είναι Σαμ Μπάνκμαν Φριντ

Ο Σαμ Μπάνκμαν Φρίντ γεννήθηκε στο Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, τον Μάρτιο του 1992. Οι γονείς του ήταν καθηγητές Νομικής στο πανεπιστήμιο. Σπούδασε φυσική και μαθηματικά στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το ΜΙΤ, από όπου αποφοίτησε το 2014. Άρχισε σε ηλικία 22 ετών να ασχολείται με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Με στόχο την επιτυχία Το 2017 ίδρυσε την Alameda Research, την πρώτη του εταιρεία.

Μέσα σε λίγους μήνες από την ίδρυση της Alameda Research, αγόραζε και πουλούσε κάθε μέρα bitcoins πολύ μεγάλης αξίας. Τον Απρίλιο του 2019 ίδρυσε την FTX, μια εταιρεία που έφτασε να εκτελεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συναλλαγές κάθε μέρα. Αυτή τον έχει βοηθήσει να κάνει τεράστια περιουσία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία. Χάρη στην επένδυση κεφαλαίων από διάφορες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. Όπως η SoftBank και η Pantera Capital, σύμφωνα με το περιοδικό «Enterpreneur».

Πηγή