Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η Nissan διαμορφώνει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης με νέα γκάμα και τεχνολογίες

Αξιοποιώντας την απαράμιλλη τεχνογνωσία και την πρωτοπορία της στην ηλεκτροκίνηση, η Nissanπατάει το γκάζι προς  ένα ηλεκτρικό μέλλον, με την πιο συναρπαστική και ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων,  μέχρι σήμερα.

Μετά την απόφαση να μην επενδύσει στο Euro 7 για επιβατικά αυτοκίνητα, η Nissanδεν θα παρουσιάσει κανένα νέο επιβατικό αυτοκίνητο αμιγώς με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη, από το 2023. Λαμβάνοντας τολμηρά μέτρα για να εξασφαλίσει ότι θα προσφέρει μια νέα εποχή κινητικότητας, η Nissan αναμένει το 75% του μείγματος πωλήσεών της στην Γηραιά Ήπειρο  να είναι «εξηλεκτρισμένο» έως το 2026, με φιλοδοξία να φτάσει το 100% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Αυτή η ανακοίνωση διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας για την ενδυνάμωση της κινητικότητας και όχι μόνο.

“Η Nissan οδεύει προς ένα «εξηλεκτρισμένο» μέλλον, με την Ευρώπη να πρωτοστατεί. Έχουμε δημιουργήσει μια σαφή κατεύθυνση μέσω του Ambition 2030 και με τη νέα μας «εξηλεκτρισμένη» γκάμα  ανοίγουμε πραγματικά το δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον”, δήλωσε ο Guillaume Cartier, Πρόεδρος της  Nissan AMIEO.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, η Nissan εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο Ενεργειακό Οικοσύστημα EV, το οποίο διερευνά πρωτοβουλίες για τη βελτιστοποίηση και την επέκταση των δυνατοτήτων διαχείρισης ενέργειας των μπαταριών. Το κορυφαίο οικοσύστημα της Nissan, το EV36Zero, που εδρεύει στο εργοστάσιο του Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο,  συνδυάζει την παραγωγή οχημάτων και μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτοντας το πλαίσιο για το μέλλον της παραγωγής οχημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Συνδυάζοντας το EV36Zero με τη νέα γκάμα «εξηλεκτρισμένων» μοντέλων στην Ευρώπη, η Nissan έχει πραγματικά γυρίσει σελίδα, με μια σαφή πορεία προς την ηλεκτροκίνηση και την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα.

See also  Nissan: Τίτλοι τέλους για το ηλεκτρικό LEAF

Μια διευρυμένη γκάμα για ένα «εξηλεκτρισμένο» μέλλον

Θέτοντας το σημείο αναφοράς στη βιώσιμη κινητικότητα, η Nissan προσφέρει περισσότερες επιλογές, περισσότερο ενθουσιασμό και περισσότερη προσβασιμότητα από ποτέ. Με την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στο Juke, του e-POWER στο Qashqai και στο X-Trail και με το λανσάρισμα του EV Ariya στα τέλη του καλοκαιριού, το 2022 σηματοδοτεί τη χρονιά όπου η Nissan θα προσφέρει λύσεις ηλεκτροκίνησης που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών.

Καθώς η ηλεκτρική επανάσταση στα αυτοκίνητα  κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, η Nissan υποστηρίζει τους οδηγούς που ξεκινούν το ταξίδι τους προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων, με μια συναρπαστική γκάμα ηλεκτρικών crossovers. Το μίγμα των κινητήριων συνόλων που διατίθεται στα οχήματα της Nissan, αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία των οδηγικών συνηθειών των πελατών της Nissan.

JUKE Hybrid

Η τελευταία έκδοση του συμπαγούς crossover της Nissan, του JUKE Hybrid, διατηρεί την γνώριμη προσωπικότητα του δημοφιλούς μοντέλου και προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές μια ολοκληρωμένη “εισαγωγή” στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Το JUKE Hybrid συνδυάζει επιδόσεις, οδηγική απόλαυση και εξαιρετική απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου, προσφέροντας μια συναρπαστική και στιβαρή εμπειρία στο δρόμο.

Το JUKE Hybrid φέρνει στους υποψήφιους αγοραστές  μια πραγματικά ολοκληρωμένη ηλεκτροκίνητη εμπειρία οδήγησης, με ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης πολλαπλών τρόπων και με ένα  έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων που προσφέρουν καθαρή ηλεκτρική ισχύ, ή συνδυασμό ισχύος από τον  κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα. Το καινοτόμο σύστημα e-Pedal Step της Nissan επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε μια αργή ταχύτητα “ερπυσμού” (~5 χλμ/ώρα), βελτιώνοντας την άνεση και την ευκολία εν κινήσει.

See also  Αυτά είναι τα 8 «κελεπούρια» της ελληνικής αγοράς!

Qashqai e-POWER

Βασισμένο στην κληρονομιά του ως το πρώτο μοντέλο crossover στον κόσμο, το ολοκαίνουργιο Qashqai αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης στα crossovers, με τη μοναδική τεχνολογία των κινητήρων e-POWER της Nissan.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την Nissan, προσφέρει την αδιαμφισβήτητη συγκίνηση της εξ ολοκλήρου ηλεκτρικής οδήγησης χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης. Ένας ηλεκτροκινητήρας  τροφοδοτεί τους τροχούς για στιγμιαία και γραμμική επιτάχυνση, ενώ ένας μικρός κινητήρας εσωτερικής καύσης επαναφορτίζει την μπαταρία εν κινήσει, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση  πίσω από το τιμόνι.

X-Trail e-POWER

Το ολοκαίνουργιο X-Trail ακολουθεί μια τολμηρή νέα προσέγγιση ως το πλέον ατρόμητο οικογενειακό όχημα Crossover της Nissan, εξοπλισμένο με το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER της μάρκας και με την τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE για να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές περιπέτειες.

Οι ηλεκτροκίνητες επιδόσεις και η φινέτσα βρίσκονται στο προσκήνιο του οδηγού του νέου X-TRAIL,  με την υποστήριξη του e-POWER. Η απόλυτη ηχομόνωση και η άνεση του μοντέλου ενισχύονται από την ακρίβεια του συστήματος μετάδοσης κίνησης e-4ORCE σε όλους τους τροχούς, με δύο μοτέρ, που συνδυάζονται για να προσφέρουν μια συναρπαστική και συνάμα καθηλωτική οδηγική εμπειρία.

Nissan LEAF

Το πρώτο EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο, το LEAF, ξεκίνησε μια επανάσταση και έθεσε τον πήχη για τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα, έχοντας καταγράψει  περισσότερες από 577.000 πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως και πάνω από 9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μηδενικών εκπομπών να έχουν διανυθεί από τους  ιδιοκτήτες τους, από το 2010, όταν και κυκλοφόρησε.

Η Nissan ανέπτυξε την πλούσια τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση με το LEAF, βελτιώνοντας την επιτυχημένη φόρμουλα για να κάνει τα EVs προσβάσιμα σε όλους.

See also  Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Lamborghini θα σε αγγίξει (video)

Nissan Ariya

Σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι ηλεκτροκίνησης της Nissan, το Ariya είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupé-crossover της Nissan και η ναυαρχίδα της στην ηλεκτροκίνηση. Είναι το πρώτο όχημα που χρησιμοποιεί την έξυπνη πλατφόρμα CMF-EV που αναπτύχθηκε από την Nissan, προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία ηλεκτροκίνησης. Ενσωματώνει το ιαπωνικό DNA της Nissan, προσφέρει δυναμικές επιδόσεις οδήγησης και διαθέτει ένα από τα πιο ευρύχωρα εσωτερικά στην κατηγορία.

Επαναπροσδιορίζοντας την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση, το Ariya θα διαθέτει επίσης το e-4ORCE, την τέλεια ισορροπία ισχύος και ελέγχου. Η απρόσκοπτη κατανομή ισχύος του συστήματος με τα δύο μοτέρ, παρέχει άμεση απόκριση για αβίαστη επιτάχυνση σε διάφορα σενάρια οδήγησης.

Nissan Townstar

Αποτελώντας την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών compact LCVs της Nissan, το ολοκαίνουργιο Townstar έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας αξιόπιστος, αποτελεσματικός και βιώσιμος επιχειρηματικός συνεργάτης, βελτιστοποιημένος για να ανταποκρίνεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί στην λογική ενός έξυπνου συνδυασμού αποτελεσματικότητας και πρακτικότητας. Διαθέτοντας ένα αμιγώς  ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει αυτονομία 300 km με τον συνδυασμένο κύκλο WLTP, καθώς και μια σουίτα 20 τεχνολογικών χαρακτηριστικών, το ολοκαίνουργιο Townstar είναι ιδανικό για ταχυμεταφορές αγαθών στην πόλη, συμβάλλοντας στη βιώσιμη επιχειρηματική λειτουργία και στην επιτυχή μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση στις επαγγελματικές μετακινήσεις.

Πηγή: