Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Συνάντηση Κικίλια με επτά πρέσβεις για την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού

Οι ισχυροί δεσμοί της στενής συνεργασίας Ελλάδας και σκανδιναβικών χωρών στον τομέα του τουρισμού και η ενίσχυση της στρατηγικής εξωστρέφειας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Σκανδιναβίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, με τον Σουηδό πρέσβη στην Ελλάδα, Johan Borgstam.

Στο γεύμα εργασίας στην οικία του Σουηδού πρέσβη, Johan Borgstam, παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Φινλανδίας, Jari Boris Antero Gustafssoνn, ο πρέσβης της Νορβηγίας, Frode Overland Andersen και ο πρέσβης της Δανίας, Klavs Holm. Συμμετείχαν, επίσης, η πρέσβης της Σλοβακίας, Iveta Hricova, η πρέσβης της Ιρλανδίας, Iseult Fitzgerald και ο πρέσβης της Ισπανίας, Carles Casajuana.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, η χώρα μας συνεχίζει τα στοχευμένα ανοίγματα στις διεθνείς τουριστικές αγορές, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που έχουν, ήδη, αρχίσει και αποδίδουν καρπούς.

Στο γεύμα εργασίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σουηδού πρέσβη στη χώρα μας, επιβεβαιώθηκαν τα αισιόδοξα μηνύματα από την σκανδιναβική αγορά, η οποία διαχρονικά -κάθε καλοκαίρι- συγκαταλέγει την Ελλάδα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και από τις φετινές κρατήσεις, με τους μεγαλύτερους tour operators της Σκανδιναβίας να προσθέτουν νέους προορισμούς, όπως τη Θάσο, την Αλόννησο και την Καλαμάτα.

Όπως σημείωσε, δε, τόσο ο κ. Κικίλιας, όσο και ο Σουηδός πρέσβης στη χώρα μας, η προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στις δύο χώρες, γεγονός που -όπως υπογράμμισε ο κ. Borgstam- ενισχύει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της Σουηδίας για την ελληνική αγορά. Ο Σουηδός πρέσβης αναφέρθηκε, μάλιστα, στο παράδειγμα ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Σουηδίας, ο οποίος εξειδικεύεται στην ελληνική αγορά και απασχολεί, σήμερα, περισσότερους από 500 εργαζόμενους στις σκανδιναβικές χώρες.

See also  Πελοπόννησος: Η πόλη της Μεσσηνίας γνωστή και ως η «Αρχόντισσα του Μεσαίωνα»

«Ο τουρισμός αποτελεί τη “βαριά” βιομηχανία της χώρας μας, όπως συνηθίζουμε να λέμε», είπε ο κ. Κίκιλιας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στην προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού, αλλά και στις νέες στρατηγικές επενδύσεις που υλοποιούνται ήδη στον κλάδο. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στον αθλητικό τουρισμό, με αφορμή τα εγκαίνια την επόμενη εβδομάδα, στη Λήμνο, του νέου ξενοδοχείου ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Σουηδίας. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιείται -μετά τη λειτουργία αντίστοιχου ξενοδοχείου στα Σύβοτα- με το νέο ξενοδοχείο να έχει ήδη λάβει την έγκριση της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία των αθλητών της στους χώρους του.

Ο υπουργός Τουρισμός Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Σήμερα, βρίσκομαι εδώ -έπειτα από πρωτοβουλία του κ. πρέσβη της Σουηδίας στη χώρα μας- μαζί με τους πρέσβεις των σκανδιναβικών χωρών, της Σλοβακίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, προκειμένου να τους ενημερώσω για τις εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό και για το βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, το οποίο ήδη εφαρμόζουμε με την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Επίσης, ανταλλάξαμε απόψεις και για άλλα σημαντικά θέματα, όπως ο τομέας της απασχόλησης και οι διμερείς σχέσεις των χωρών μας. Ο τουρισμός αποτελεί τη “βαριά” βιομηχανία της χώρας μας, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Και για αυτόν τον λόγο, επενδύουμε συνεχώς στον κλάδο. Ευχαριστούμε πολύ τους κ.κ. πρέσβεις, γιατί αποτελούν τους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, για τις ομορφιές της και τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάθε επισκέπτης στην Ελλάδα. Και, φυσικά, καλούμε όλους τους Σκανδιναβούς φίλους μας να επισκεφθούν τη χώρα μας και φέτος».

See also  Ζαγόρι: 10 μοναδικά αξιοθέατα που θα σας προσφέρουν αληθινές ταξιδιωτικές εμπειρίες

Ο Σουηδός πρέσβης στην Ελλάδα, Johan Borgstam, δήλωσε:

«Πρόκειται για μία πολύ ευτυχή ημέρα, καθώς έχω την τιμή να έχω δίπλα μου τον αγαπητό μου φίλο και Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια. Η Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους δέκα πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τη Σουηδία. Για εμάς, ο τουριστικός κλάδος είναι πολύ σημαντικός, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Σουηδία. Πρόσφατα, για παράδειγμα, μιλούσα με μία σουηδική εταιρεία που εξειδικεύεται στην ελληνική τουριστική αγορά και η οποία μου ανέφερε ότι απασχολεί 500 εργαζόμενους σε όλη τη Σκανδιναβία. Πρόκειται για μία μόνο εταιρεία, η οποία -για τη φετινή σεζόν- έχει προγραμματίσει να στείλει στην Ελλάδα 400.000 με 500.000 Σκανδιναβούς τουρίστες. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι το 2019, οι αφίξεις στην Ελλάδα από τη Σουηδία -μία χώρα 10 εκατ. κατοίκων- άγγιξαν τις 850.000. Ένας αριθμός που σημαίνει ότι περίπου το 10% του πληθυσμού της Σουηδίας επέλεξαν την όμορφη Ελλάδα για τις διακοπές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που αισθάνομαι βαθιά ευτυχής για το προνόμιο που απολαμβάνω να εκπροσωπώ τη Σουηδία στην Ελλάδα. Και είμαι πεπεισμένος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω και να προωθήσουμε τον τουρισμό στην Ελλάδα, τόσο από τη Σουηδία, όσο και από τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, δεδομένης και της σημασίας του τουριστικού προϊόντος για την ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή