Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

25η Μαρτίου: 10 μέρη στην Αθήνα για να φας ωραίο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Εκτός από τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής γιορτής, η 25η Μαρτίου είναι ταυτισμένη με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά! Η παράδοση επιβάλλει να πρωταγωνιστεί στο οικογενειακό τραπέζι την 25η Μαρτίουμπακαλιάρος σκορδαλιά. Εδώ θα δείτε γιατί τρώμε το συγκεκριμένο φαγητό αυτή την ημέρα.

Επειδή όμως πολλές νοικοκυρές βλέπουν την διαδικασία ξαρμυρίσματος και τηγανίσματος χρονοβόρα και δύσκολη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη συγκεκριμένοι ημέρα προτιμούν αν απολαύσουν το αγαπημένο φαγητό έτοιμο είτε σε κάποιο μαγαζί είτε delivery στο σπίτι. Για όσους θέλετε έτοιμο και νόστιμο τον μπακαλιάρο σκορδαλιά αύριο, εδώ σας δίνουμε την εναλλακτική λύση. Βρήκαμε 10 στέκια στην Αθήνα για να φάτε εξαιρετικό παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης 

Εδώ ο μπακαλιάρος θα είναι με ωραία αρμύρα, πλούσια κρούστα και έντονη σκορδαλιά αλλά το δυνατό του σημείο είναι το κέφι που έχουν πάντα οι θαμώνες του.

Αθηνών Χαλκίδος 17, Άνοιξη  Τ. 210 8144425, Τρ.-Τετ.-Πεμ. 17:00 – 00:00 / Παρ. 12:00 – 00:00 / Σαβ.12:00 – 01:00/ Κυρ. 12:00 -18:00

Το τριφύλλι

Το πιο παλιό ταβερνάκι πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα σας αποζημιώσει με τον ωραίο μπακαλιάρο του με το πλούσιο λαδωμένο κουρκούτι και την λεία σκορδαλιά του. Δοκιμάστε τον μαζί με την υπέροχη χύμα ρετσίνα.

Παναθηναϊκού 7, Αθήνα, Τ. 210 64 46 585, Καθημερινά 19:00 – 00:30 (Κυριακή Κλειστά)

Παλιά Φάβα

Ένας νόστιμος και αφράτος μαμαδίστικος  μπακαλιάρος χωρίς πολλά λάδια και με τραγανή κρούστα.

Αχαιών 38, Π. Φάληρο, Τ. 210 9311 994, Καθημερινά 12:00 – 23:30

Μεταξού

Αυθεντικές γεύσεις, ζωντανή μουσική, ευχάριστη παρέα. Η παλιά Αθήνα ξαναζωντανεύει στη Μεταξού, στο κέντρο της πόλης… Όσο για τον αυριανό μπακαλιάρο, μια τραγανή κρούστα και ελαφριά σκορδαλιά από πατάτα θα σας εντυπωσιάσει στο μικρό ταβερνάκι στο Μεταξουργείο

See also  7 κοντινοί & low budget προορισμοί για εκδρομή τον Μάιο

Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, Τ. 210 5229290, Δευτέρα ως Πέμπτη: 10:00 -02:00 / Παρ.& Σαβ. 10:00 – 04:00 / Κυρ. 12:00 – 01:00

Βασίλαινας

Στον καλαίσθητο χώρο του σύγχρονου εστιατορίου με την 100 ετών ιστορία, που ξεκίνησε στον Πειραιά και συνεχίστηκε στα Ιλίσια, απέναντι από το παρκάκι της πλατείας Μαδρίτης, την 25η Μαρτίου σας περιμένει μπακαλιάρος σαν μικροί τραγανοί λουκουμάδες με εαγιολί πατάτας, καυτερή πολίτικη σαλάτα και σάλτσα πιπεριά Φλωρίνης.

Βρασίδα 13, Ιλίσια, Τ. 210-7210.501. Δευτέρα – Σάββατο 13:30-00.00, Κυριακή 13:30 – 22:00.

Σαρδελάκι

Στο Σαρδελάκι θα φάτε ίσως τον καλύτερο φιλέτο μπακαλιάρο και ωραία, δυνατή σκορδαλιά.

Φοίβης 15, Γλυφάδα, Τ. 2114021195, Καθημερινά 12:00 – 01:00

Λελούδας

Στο ιστορικό αυθεντικό οινομαγειρείο του Λελούδα, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1928, κάνουν τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο καιθα τον βρείτε καθημερινά, ανεξαρτήτως εθνικής εορτής, μαζί με νόστιμη, περιποιημένη σκορδαλιά.

Σαλαμινίας 8-10, Αθήνα, Τ.210-34.64.167. Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-17:00, Σάββατο και Κυριακή 11:00-20:00 (το καλοκαίρι, κάθε Σάββατο είναι κλειστά).

Τραβόλτα

Στο Τραβόλτα ετοιμάζουν μπακαλιάρο σκορδαλιά ειδικά για την 25η Μαρτίου. Στο ψαροεστιατόριο του Περιστερίου ετοιμάζουν την κλασική συνταγή με κουρκούτι και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, ωραίες μπουκιές με τραγανή κρούστα και αυθεντική σκορδαλιά.

Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, Τ. 210-57.19.222. Τρίτη-Κυριακή 13.00 – 00.15 (Δευτέρα κλειστά).

Ατλαντικός

Σε ένα ήσυχο δρομάκι εκτός της φασαρία του Ψυρρή ο Ατλαντικός σερβίρει φτηνούς και τίμιους ψαρομεζέδες παρέα με παγωμένες μπίρες και ούζο. Ο μπακαλιάρος βρίσκεται σταθερά στο μενού και έρχεται στη λαδόκολλα, ωραία τηγανισμένος, χρυσαφί με αρκετό κουρκούτι που ξεκολλάει από το ψάρι όταν το κόβεις και τρώγεται και σκέτο με το χέρι σαν chips.

See also  Σίφνος: Ανακαλύψαμε μια εξαιρετική επιλογή διαμονής που συνδυάζει την παράδοση με την προσιτή πολυτέλεια

Αυλητών 7, Ψυρρή, Τ. 213-03.30.850. Δευτέρα-Κυριακή: 13:00-01:00.

Ella Urban Greek cuisine

H Nένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζει για την 25η Μαρτίου μπακαλιάρο σπέσιαλ, ξεκοκαλισμένος, σωστά ξαρμυρισμένο και κομμένο σε χορταστικά κομμάτια. Τον βουτάει σε παγωμένο χυλό τεμπούρα με σόδα και μυρωδικά και τον τηγανίζει. Το αποτέλεσμα είναι ένας μπακαλιάρος αφράτος, ροδαλός και ανάλαφρος με μια λεπτή, και τραγανή κρούστα εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικό. Τον συνοδεύει με σκορδαλιά με αμύγδαλα και σαλάτα με ψητά παντζάρια.

Μητροπόλεως 26, Αθήνα, Τ. 210-33.15.547. Κυριακή – Πέμπτη: 10:00 – 00:00 & Παρασκευή και Σάββατο: 10:00 – 01:00

Δείτε επίσης

Πηγή