Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Alfa Romeo Giulia και Stelvio “Estrema”: Αποκλειστικά για τους λάτρεις της οδηγικής απόλαυσης

Η νέα ειδική έκδοση των Giulia και Stelvio θα είναι ότι πλησιέστερο στις κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio, διαθέτοντας ενεργή ανάρτηση, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και εκτενή χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα. Η αποκάλυψη των “Estrema” στο Hinwil, έδρα της Alfa Romeo F1 Team ORLEN, τονίζει την άρρηκτη σχέση της μάρκας και των μοντέλων της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

Με αφετηρία την έδρα της Alfa Romeo F1 Team ORLEN, η Ιταλική μάρκα παρουσιάζει την ειδική έκδοση των Giulia και Stelvio με το διακριτικό “Estrema”. Εξοπλισμένη με μια σειρά ειδικών χαρακτηριστικών, η σειρά “Estrema” προσεγγίζει τις κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την τεχνική αρτιότητα που διαχρονικά συνοδεύει τα μοντέλα της Alfa Romeo. Η ανανέωση της στρατηγικής συνεργασίας των Alfa Romeo και Sauber Motorposrt τον Ιούλιο του 2021 εκφράζει την πρόθεση και των δύο μερών να συνεχίσουν να βελτιώνουν την απόδοση τους μέσω ενός μακροπρόθεσμου πλάνου, με τη συμμετοχή στην Formula 1 να προσφέρει το ιδανικό πεδίο δοκιμών για τα υβριδικά συστήματα και το λογισμικό νέας γενιάς. Το «αρχηγείο» της Alfa Romeo F1 Team ORLEN αποτελεί τον τόπο δημιουργίας των νέων Giulia και Stelvio Estrema” και εκφράζει τη σύνδεση της μάρκας με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την τεχνολογία και την οδηγική απόλαυση,

 “Estrema”: ένα σύμβολο σπορ χαρακτήρα και μηχανολογικής τελειότητας

Η “Estrema” είναι η πρώτη ειδική σειρά των Giulia και Stelvio που θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της οδηγικής απόλαυσης. Αποτελεί την έκδοση που βρίσκεται στην κορυφή των «συμβατικών» Giulia και Stelvio, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο με τις εκδόσεις Quadrifoglio. Η “Estrema” απευθύνεται σε όσους δίνουν σημασία στις τεχνικές λύσεις και αναζητούν τις κορυφαίες επιλογές σε επίπεδο μηχανικών μερών για δυναμική και ισορροπημένη οδηγική αίσθηση.

See also  Τελευταία μέρα για τον Μικρό Δακτύλιο – Πού ισχύουν τα μονά-ζυγά;

Τόσο η Giulia Estrema, όσο και η Stelvio Estrema διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “Alfa Active Suspension”, η οποία ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο την απόσβεση σε συνεργασία με το σύστημα CDC (Chassis Domain Control) και το σύστημα παραμετροποίησης DNA. Αντίστοιχα στο βασικό εξοπλισμό βρίσκεται το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που μέσω της ιδανικής κατανομής της ροπής μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Όπως και σε όλα τα μοντέλα των Giulia και Stelvio, το παρών δίνουν ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS και βέβαια η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στους εμπρός τροχούς και πολλαπλούς συνδέσμους στους πίσω.

Στις εκδόσεις “Estrema” τα παραπάνω μηχανικά στοιχεία συνδυάζονται με την ευρεία χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό, όπου μαζί με τα σπορ καθίσματα με επένδυση από Alcantara και τις κόκκινες ραφές γίνεται απόλυτα σαφής η σύνδεση των εκδόσεων “Estrema” με το χώρο των αγώνων.

Οι Giulia και Stelvio Estrema” εφοδιάζονται με το προηγμένο ηλεκτρομηχανικό σύστημα τετρακίνησης Q4, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς και έχει τη δυνατότητα εμπλοκής και των εμπρός τροχών μεταφέροντας έως και το 50% της ροπής μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για τις “Estrema” διαθέσιμοι είναι οι κινητήρες 2.0 Turbo Benzina 280hp και 2.2 Turbo Diesel 210hp, οι οποίοι συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και τα εντυπωσιακά αλουμινένια “paddles” που επιτρέπουν την αλλαγή σχέσεων σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση των νέων Giulia και Stelvio Estrema” στην Ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμες στο προσεχές διάστημα. Και για τις νέες εκδόσεις θα ισχύει η στρατηγική της Alfa Romeo, “Tailor to fit 100”, η οποία εξασφαλίζει ότι ο ενδιαφερόμενος θα αποκτήσει ένα αυτοκίνητο απόλυτα προσαρμοσμένο στα θέλω του, με μικρό χρόνο αναμονής περίπου 100 ημερών, αλλά και την εγγύηση της τιμής και της 4ετους εργοστασιακής εγγύησης με ισχύ έως 160.000 χλμ.

See also  Φοιτητές έφτιαξαν EV που απορροφά το CO2 από την ατμόσφαιρα! (photos)

Πηγή: