Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Οι επίλεκτες δυνάμεις της Ρωσίας που απέτυχαν σε Χερσώνα και Λιμάν

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις τελευταίες 48 ώρες να σημειώνουν σημαντικά κέρδη γύρω από το Λιμάν και την περιφέρεια της Χερσώνας, με τις ουκρανικές επιτυχίες να υπογραμμίζουν την μειωμένη απόδοση δυνάμεων που θεωρούνται επίλεκτες στην αρχή του πολέμου. 

Ειδικοτερα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έκαναν σημαντική πρόοδο στη βόρεια περιφέρεια της Χερσώνας μεταξύ 2 και 3 Οκτωβρίου. Πλάνα επιβεβαιώνουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να πιέζουν ανατολικά του Λιμάν και ενδέχεται να έχουν διαπεράσει τα σύνορα της περιφέρειας Λουγκάνσκ προς την κατεύθυνση της πόλης Κρεμίννα.

Οι ρωσικές ομάδες στη Χερσώνα και στο μέτωπο του Λιμάν αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από μονάδες που θεωρούνταν μεταξύ των κορυφαίων συμβατικών μαχόμενων δυνάμεων της Ρωσίας πριν από τον πόλεμο, υπενθυμίζουν οι αναλυτές του think tank, σημειώνοντας ότι:

  • Στοιχεία της 144ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων της 20ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων φέρεται να αποσύρθηκαν από το Λιμάν σε οπίσθιες θέσεις κοντά στην Κρεμίννα πριν από τις 2 Οκτωβρίου.
  • Ρωσικές πηγές ανέφεραν προηγουμένως ότι στοιχεία των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (VDV), ειδικά της 76ης Μεραρχίας Αεροπορικής Επίθεσης Φρουρών, δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια Χερσώνα. 

«Τόσο η 144η Μεραρχία Μηχανοκίνητου Τυφεκίου όσο και η 76η Μεραρχία Αεροπορικής Επίθεσης Φρουρών είχαν προηγουμένως χαρακτηριστεί ως μία από τις επίλεκτες δυνάμεις της Ρωσίας και η προφανής αποτυχία τους να κρατήσουν εδάφη ενάντια σε σημαντικές ουκρανικές αντεπιτιθέμενες ενέργειες είναι σύμφωνη με την προηγούμενη εκτίμηση του ISW ότι ακόμη και οι επίλεκτες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται», σχολιάζουν. 

See also  Τα ταξίδια της βασίλισσας Ελισάβετ που έμειναν στην ιστορία

«Αυτό το φαινόμενο ήταν επίσης ορατό στην κατάρρευση της 4ης Μεραρχίας Αρμάτων του 1ου Στρατού Αρμάτων Φρουρών νωρίτερα στην αντεπίθεση του Χάρκοβο», συμπληρώνουν. 

naftemporiki.gr

Πηγή