Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ένα «φτιαγμένο» Mazda MX-5 V8 Miata με 532 PS… αναζητά κάτοχο (photos)

Αρκετοί θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα Mazda Miata, ειδικά όταν πρόκειται για ένα από τα αναβαθμισμένα και τροποποιημένα Miata της Flyin’ Miata στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Αυτό ακούγεται κάπως ανέφικτο, και όμως η Flyin’ Miata πουλάει ένα από τα οχήματά της στο Bring a Trailer.

Πρόκειται για ένα Mazda Miata ND του 2016, το οποίο έχει δεχθεί πολλές τροποποιήσεις από την ομάδα της Flyin’ Miata, κάνοντάς το ένα από τα πιο ισχυρά Miata που έχουν κατασκευαστεί.

Το μικρό roadster έχει «χάσει» τον εργοστασιακό 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Mazda, χωρητικότητας 2,0 L, καθώς και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Στη θέση του έχει τοποθετηθεί ένας πανίσχυρος κινητήρας LS3 V8, ο οποίος συνοδεύεται από ένα σύστημα μετάδοσης 6 σχέσεων Tremec T56 και ένα διαφορικό Pontiac G8. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέρει μόνο 16.000 km στο κοντέρ του.

Αναβαθμισμένα φρένα Wilwood έχουν επίσης προτιμηθεί, όπως και ένας κλωβός ασφαλείας από την -εξειδικευμένη στα Miata- ομάδα, Hard Dog. Η μέγιστη ισχύς που παράγει το όχημα ανέρχεται στα 532 PS, ενώ συνεχίζει να ζυγίζει λιγότερο από 1.225 kg, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο το πόσο ευκολοδήγητο και γρήγορο είναι.

Σύμφωνα με την αγγελία στο Bring a Trailer, το συγκεκριμένο Miata είναι φινιρισμένο με Ceramic Metallic χρωματισμό, και φέρει τροχούς Kogeki 17 ιντσών, κατασκευασμένοι από την ίδια την Flyin’ Miata, οι οποίοι συνοδεύονται από ένα σετ ελαστικών Falken Azenis RT660. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει μία μαύρη μαλακή οροφή, δερμάτινα, θερμαινόμενα καθίσματα, μία οθόνη 7 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, αλλά και ένα ηχοσύστημα 9 ηχείων της Bose.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα αμφισβητήσουν τις ικανότητες και την ομορφιά του μικρού ιαπωνικού θαύματος, και πολλοί είναι εκείνοι για τους οποίους το Miata αποτελεί ένα από τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα, από την αρχή της ζωής του, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το 1989, έως και σήμερα.

See also  Giorgia Meloni: Αυτό το αυτοκίνητο οδηγεί η νικήτρια των ιταλικών εκλογών

Πηγή: