Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αλγερία: 11 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά από βύθιση σκάφους

Έντεκα μετανάστες, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη, πνίγηκαν μετά τη βύθιση του σκάφους τους στα ανοιχτά της αλγερινής ακτής της Τιπαζά (δυτικά), ανέφεραν σήμερα μέσα ενημέρωσης και μια ισπανική ανθρωπιστική οργάνωση.

«Έντεκα χαράγκας (σ.σ. αραβικό παρατσούκλι για παράνομους μετανάστες) που είχαν αποπλεύσει από τη Φούκα (κοντά στην Τιπαζά), πέθαναν και πέντε νέοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, διασώθηκαν», ανέφερε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο El-Hayet TV στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο για την Ταυτοποίηση Αγνοουμένων Μεταναστών (Cipimd), μια ισπανική ΜΚΟ, «ένα σκάφος που μετέφερε 16 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ναυάγησε το βράδυ της Κυριακής», ανοιχτά της Τιπαζά.

«Το σκάφος κατευθυνόταν προς το αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων», ανέφερε η Cipimd.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου στην Αλγερία ανήρτησαν φωτογραφίες των θυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι 16 μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ισπανία, όταν το σκάφος τους ανατράπηκε το βράδυ της Κυριακής.

Παρέμειναν μέσα στη θάλασσα για 14 ώρες προτού διασωθούν από ένα αιγυπτιακό πλοίο, το οποίο τους παρέδωσε στις αλγερινές αρχές, σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας, η ακτοφυλακή «απέτρεψε απόπειρες παράνομης μετανάστευσης και διέσωσε 172 άτομα που επέβαιναν σε αυτοσχέδιες λέμβους», μεταξύ 4 και 11 Μαΐου.

Το 2021, 4.404 μετανάστες πέθαναν ή θεωρήθηκαν αγνοούμενοι σε απόπειρες που έκαναν να φτάσουν δια θαλάσσης στην Ισπανία, ο χειρότερος απολογισμός από το 2015, σύμφωνα με την ισπανική ΜΚΟ Caminando Fronteras.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Πηγή

See also  Γερμανία: Το μεγάλο όχι πανίσχυρου συνδικάτου στο τελεσίγραφο του Μασκ