Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Απαγόρευση κινητήρων: Πώς αντέδρασαν Mercedes-Benz και VW

Τελικά, η Ευρωπαϊκή Ένωσε δεν έδωσε παράταση στην απαγόρευση κατασκευής και πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035 και έπειτα, όπως ήθελαν πολλές εταιρείες του κλάδου για να προλάβουν να προσαρμοστούν.

Ωστόσο, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν πιο ανεκτικές στη συγκεκριμένη απόφαση από άλλες κι αυτό επειδή φαίνεται να έχουν βάλει τις βάσεις να είναι έγκαιρα έτοιμες για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου σε περίπου 13 χρόνια από σήμερα.

Συγκεκριμένα, o κ. Eckart von Klaeden, επικεφαλής Εξωτερικών Σχέσεων του Ομίλου Mercedes-Benz, δήλωσε σχετικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ως το 2030, θα είμαστε έτοιμοι να διαθέτουμε μόνο αμιγώς ηλεκτρικά (νέα) μοντέλα σε όσες αγορές το επιτρέπουν οι συνθήκες. Η απόφαση της Ε.Ε. μεταφέρει το βάρος (της εφαρμογής της) σε όσους ορίζουν την πολιτική για να εξασφαλίσουν ότι θα είναι έτοιμη και η απαραίτητη υποδομή».

Με τη σειρά του, εκπρόσωπος της Volkswagen χαρακτήρισε την απόφαση των Ευρωβουλευτών ως έναν «φιλόδοξο αλλά επιτεύξιμο στόχο». Όπως είπε: «Είναι ο μόνος οικολογικός, τεχνολογικός και οικονομικά λογικός δρόμος για να αντικαταστήσουμε του κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο το δυνατόν συντομότερα». Επίσης, τόνισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει και βοηθά τις αυτοκινητοβιομηχανίες να το επιτύχουν, δίνοντας εχέγγυα για το μέλλον».

Πηγή:

See also  Ράλι Πορτογαλίας - Υπερειδική: Ξεκίνημα με τον Neuville πριν το χώμα