Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Irving του Πανεπιστημίου Κολούμπια, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το Εθνικό Ινστιτούτο Κατάχρησης Αλκοόλ και Αλκοολισμού και το Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, διαπίστωσαν ότι η απώλεια της γεύσης ή της όσφρησης ενός ατόμου λόγω Covid μπορεί να συνδέεται με την ένταση της ανοσολογικής του απόκρισης.
Οι ερευνητές μελέτησαν τα επίπεδα αντισωμάτων σε εκατοντάδες ασθενείς που είχαν μολυνθεί από Covid-19 για να μάθουν περισσότερα για το λόγο που κάποιοι ασθενείς έχασαν την αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης.
Λίγο μετά την έναρξη της πανδημίας, οι αναφορές έδειξαν ότι πολλοί άνθρωποι που μολύνθηκαν με Covid-19 έχασαν την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησης. Αρχικά, οι γιατροί δεν εξεπλάγησαν με αυτές τις αναφορές επειδή πολλές ιογενείς λοιμώξεις οδηγούν σε κάποιου βαθμού απώλεια της όσφρησης και της γεύσης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr