Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πατουλίδου: Μίλησε για μητρότητα και θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Η Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στη μητρότητα που αναγκάστηκε να αναβάλλει για αρκετά χρόνια λόγω του πρωταθλητισμού

Η Βούλα Πατουλίδου μίλησε στην ΕΡΤ για τη μητρότητα, που αναγκάστηκε να θυσιάσει για 14 χρόνια για χάρη του πρωταθλητισμού. Η χρυσή Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε όμως και στον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που την συγκλόνισε.

«Ανέβαλλα τη μητρότητα 14 χρόνια λόγω του πρωταθλητισμού και σε ένα σημείο που ένας γυναικολόγος μου είχε πει: “Αυτό είναι ανεπίτρεπτο”. Ήξεραν οι παλιότεροι που έλεγαν “όχι όταν θέλεις, όταν πρέπει”», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βούλα Πατουλίδου.

Σχολιάζοντας μάλιστα τον πρωταθλητισμό η θριαμβεύτρια στη Βαρκελώνη το 1992 συμπλήρωσε: «Τον ξεκίνησα απαγορευτικά μεγάλη, στα 21. Δεν λες ποτέ “όχι”, απλώς το τίμημα είναι λίγο πιο μεγάλο μετά, γιατί πρέπει να συρρικνώσεις τα πάντα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτός του άντρα μου, αυτού του ευλογημένου ανθρώπου που είναι στη ζωή μου, πολλοί με αμφισβήτησαν. Κοντεύουμε 40 χρόνια κοινής πορείας».

Μάλιστα, η θριαμβεύτρια στη Βαρκελώνη το 1992, ανέφερε για τον σύζυγό της, Δημήτρη: «Ήταν μεγάλος αθλητής στην άρση βαρών, 110 κιλά, ήταν νταμάρι. Και γυρίζει η μάνα μου και μου λέει, “αυτόν τον αγριάνθρωπο θα πάρεις;“».

Αναφερόμενη στις αισθητικές επεμβάσεις που έχει κάνει, η Βούλα Πατουλίδου είπε: «Κάνω ό,τι είναι για καλό και ό,τι είναι τόσο που να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να λες: έχω τη νεανική μου την ψυχή. Το παιδί μέσα μου ακόμα το ποτίζω, το χαϊδεύω κι ακόμα υπάρχει».

Αναφερόμενη στον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη η Βούλα Πατουλίδου είπε: «42 χρονών παλικαράκι, ήμουν γνώστης της υγείας του. Προσπαθούσα να βοηθήσω όπως μπορούσα. Γυμναζόμασταν μαζί, ερχόταν να κάνει βάρη με τον Δημήτρη, μου είχε μάθει και μία τεχνική με τη μύτη για αυτοάμυνα… Και δεν είναι εδώ για να μου τα ξαναδείξει. Μεγάλος ο πόνος».

Πηγή