Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αστυπάλαια: Η εντυπωσιακή παραλία Χρυσή Άμμος εκμισθώθηκε για να φτιαχτεί beach bar – Οργή από τους κατοίκους

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη τοπική κοινωνία της Αστυπάλαιας η απόφαση της δημοτικής Αρχής να δώσει προέγκριση για την εκμίσθωση της Χρυσής Άμμου, μιας από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, η οποία «θυσιάζεται» στο βωμό του κέρδους για να γίνει beach bar. Από τη συγκεκριμένη παραλία, με απόφαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, απαγορεύεται σε κατοίκους και τουρίστες να απομακρύνουν την άμμο.

Η Χρυσή Άμμος είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομά της: μια χρυσή αμμουδιά, σπάνια για τα δεδομένα του νησιού, όπου κυριαρχεί το ψιλό βότσαλο και η χοντρή άμμος. Το χρώμα της θεωρείται μοναδικό και γι αυτό οι αρχαιολογικές υπηρεσίες έχουν χαρακτηρίσει την παραλία προστατευόμενη.

Ωστόσο, ο Δήμος Αστυπάλαιας, άγνωστο γιατί, προχώρησε στην προέγκριση για την εκμίσθωση της παραλίας με άδεια για καντίνα και ξαπλώστρες και πλέον ο ενοικιαστής περιμένει την προέγκριση από την Κτηματική και την αρχαιολογική υπηρεσία για να προχωρήσει στην διαμόρφωση της.

Ο ιδιοκτήτης πήγε με μπουλντόζες και το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε σήμα διακοπής εργασιών

«Η παραλία βγήκε κανονικά σε πλειστηριασμό και ο μοναδικός πλειοδότης χωρίς να χάσει χρόνο πήγε με μπουλντόζες και γκρέιντερ και ισοπέδωσαν τον χώρο για να κάνουν το beach bar. Δεν ξέρουμε ποιος ή ποιοι την πήραν» είπαν κάτοικοι του νησιού στο protothema.gr.

Στις 21/6/2022 υπήρξε παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς εκδόθηκε σήμα για διακοπή των εργασιών στη Χρυσή Άμμο το οποίο και κοινοποιήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Το σήμα, όπως και το έγγραφο για τη διακοπή των εργασιών, κοινοποιήθηκαν στην Εισαγγελία της Κω όπως και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

See also  H EE ζητά από τα κράτη μέλη την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν απομείνει

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Πηγή