Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αυτό το τροχόσπιτο του 1977 κρύβει μέσα του ένα πολυτελές σπίτι (photos)

Εκτός από καθημερινά οχήματα και φορτηγά, η General Motors ειδικεύεται και στην κατασκευή ειδικών και εμπορικών οχημάτων, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ’70. Η Αμερικάνικη εταιρεία λειτουργούσε ένα ειδικό τμήμα ονόματι ‘GMC Truck & Coach Division’, το οποίο κατασκεύασε ένα όχημα που ονομαζόταν Motorhome.

Πρόκειται για ένα τροχόσπιτο μήκους 8m, που φέρει 6 τροχούς, όμως η κίνηση βρίσκεται μόνο στους δύο μπροστινούς. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν μέρος της γραμμής παραγωγής της εταιρείας από το 1973 έως και το 1978, και η εταιρεία ανακαίνισης και αποκατάστασης οχημάτων, Creative Mobile Interiors, πήρε στα χέρια της ένα τέτοιο όχημα του 1977.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο Motorhome βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση σε μία μάντρα, με σκασμένα λάστιχα και σκουριά σε όλο του το αμάξωμα. Για καλή του τύχη, οι τωρινοί του ιδιοκτήτες, Bob και Janet Prince, του έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Πριν περάσουν στην ανακαίνιση του εσωτερικού και του εξωτερικού, οι μηχανικοί της CMI επισκεύασαν και αναβάθμισαν όλα του τα μηχανικά μέρη, δηλαδή, τον κινητήρα, τα φρένα και το σασί.

Το ταλαιπωρημένο Motorhome δέχτηκε ένα ολοκαίνουργιο σύστημαεξαερισμού και θέρμανσης, μία γεννήτρια 7 KW, νέα υδραυλικά και ηλεκτρικά συστήματα, αλλά και ένα νέο ταμπλό, που ανταποκρίνεται στη σύγχρονη, εξελιγμένη πραγματικότητα. Μερικές από τις πολυτελείς προσθήκες που έκαναν οι ειδικοί της CMI είναι τα έξυπνα συστήματα κλειδώματος, ανίχνευσης και θέρμανσης, το νέο, εξελιγμένο ηχοσύστημα, η σύνδεση δορυφορικής τηλεόρασης, αλλά και η δυνατότητα ελέγχου όλων των συστημάτων μέσω ενός ενσωματωμένου iPad.

Η CMI έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου οι ιδιοκτήτες του Motorhome να έχουν ό,τι χρειάζονται για να μπορούν να περάσουν πολλές μέρες μέσα στο πλήρως ανακαινισμένο τους τροχόσπιτο, καθώς ενσωμάτωσαν θερμαινόμενα πατώματα, όπως και ένα πλυντήριο/στεγνωτήριο, μπανιέρα, αλλά και κάβα κρασιών.

See also  Η πραγματική αυτονομία του Toyota bZ4X απέχει πολύ από τα επίσημα νούμερα

Και το εξωτερικό δέχτηκε αναβαθμίσεις, με τη CMI να προσθέτει τη μάσκα ενός Chevy Silverado στο μπροστινό μέρος, ενώ στο πίσω μέρος προτιμήθηκε το λουκ μιας Cadillac. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος της αναστήλωσης του Motorhome ανήλθε στα 500.000 δολ (507.025 ευρώ).

Πηγή: