Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Δείτε πως το autopilot έστειλε το Tesla Model 3 μέσα στην πορεία ενός τραμ (video)

Η Tesla φαίνεται να μην έχει λύσει τα προβλήματα που έχει το σύστημα αυτόματου πιλότου. Όπως αναφέρεται στο TheDrive.com, ο αυτόματος πιλότος της εταιρείας δεν είναι πραγματικά αυτόματος, ούτε δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απαλλαχτεί εντελώς από την οδήγηση. Πρόκειται για ένα σύστημα υποβοήθησης που «ξεκουράζει» τον οδηγό, σε αυτοκινητοδρόμους ή δρόμους με καθαρά τοποθετημένη σήμανση.

Η “Full Self-Driving Capability” λειτουργία αποδεικνύεται ότι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, με το σύστημα να κάνει πολλά και επικίνδυνα λάθη. Το γεγονός αυτό, υπογραμμίζει σε video από το κανάλι Beta Tech OG στο YouTube, στο οποίο ένα Tesla Model 3 κάνει βόλτα στους δρόμους του Ντένβερ των ΗΠΑ.

Στο video των 18 περίπου λεπτών, το Model 3 κάνει αρκετά λάθη, με πιο σημαντικό, το αυτοκίνητο να στρίβει αριστερά μπροστά από ένα διερχόμενο τραμ. Ο οδηγός πήρε τον έλεγχο του τιμονιού προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, κάνοντας μία απότομη μανούβρα.

Απ’ όσο φάνηκε στην οθόνη infotainment, ο αυτόματος πιλότος αναγνώρισε το τραμ, αλλά επέλεξε να στρίψει, κρίνοντας πιθανώς ότι διέθετε αρκετό χώρο και χρόνο για να περάσει με ασφάλεια.

Αργότερα στο video το Tesla Model 3, στρίβοντας απλά αριστερά, λίγο έλειψε να χτυπήσει δύο πεζούς που στέκοντας στη άκρη του δρόμου. Μετά από αυτό, ο οδηγός αποφάσισε να λήξει τη «βόλτα» στους δρόμους του Ντένβερ, δηλώνοντας πολύ απογοητευμένος.

Δείτε το video…

Πηγή:

See also  H Stellantis φέρνει στο «φως» τέσσερα σπάνια διαμάντια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας