Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ελληνικό διάβημα στην Τουρκία για την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα

Διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατέθεσε η Ελλάδα για την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη το περασμένο Σάββατο.

Ειδικότερα, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, Χριστόδουλος Λάζαρης, επέδωσε χθες γραπτώς το διάβημα μέσω ρηματικής διακοίνωσης προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Είχε προηγηθεί προφορική διαμαρτυρία την ημέρα του περιστατικού, δηλαδή το περασμένο Σάββατο.

Έτσι, δια του πρέσβη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε σήμερα τη ρηματική διακοίνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ότι η πρεσβεία μας στην Άγκυρα με ρηματική διακοίνωση θα ζητήσει εξηγήσεις από την Τουρκία για την παρεμπόδιση εισόδου του περιφερειάρχη Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές κράτησαν «εγκλωβισμένο» για τουλάχιστον επί επτά ώρες  στο λιμάνι της Σμύρνης τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που θα επισκεπτόταν τη γειτονική χώρα προκειμένου να συμμετάσχει ως προεδρεύων στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικαλέστηκε «τεχνικό πρόβλημα», ενώ ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε αστειότητες όσα αναφέρθηκαν για σύμπτωση του ονόματός του με κάποιο άλλο όνομα ατόμου στο οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία.

Πηγή

See also  OnlyFans: Μυθικά κέρδη για την ερωτική πλατφόρμα ινφλουένσερς