Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Εξοργίστηκε η Λε Πεν με τις διαδηλώσεις κατά της ακροδεξίας: «Είναι βαθιά αντιδημοκρατικές»

«Θέλω να πω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους: πηγαίνετε να ψηφίσετε!», είπε σε έντονο ύφος η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού, ταξιδεύοντας στο Eure-Et-Loir, νοτιοδυτικά του Παρισιού.

Η Μαρίν Λε Πεν τάχθηκε κατά των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν το Σάββατο στη Γαλλία κατά της ακροδεξιάς, θεωρώντας τις «βαθιά αντιδημοκρατικές». «Το να έρχομαι να διαδηλώσω ενάντια στα αποτελέσματα μιας εκλογικής διαδικασίας, θεωρώ ότι είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Έτσι, νομίζω ότι οι Γάλλοι βρίσκουν δυσάρεστο να βλέπουν ότι η επιλογή τους αμφισβητείται έτσι στο δρόμο, μέσω διαδηλώσεων», δήλωσε η υποψήφιος του RN (Rassemblement National) στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύω ότι οι διαδηλωτές δεν θα είναι πολύ πολλοί, έχω γνωρίσει στο παρελθόν τα πράγματα λίγο πιο θεαματικά», είπε επίσης η Μαρίν Λεπέν, μια εβδομάδα πριν τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

REUTERS/SARAH MEYSSONNIER

Περίπου 15.000 διαδηλωτές αναμένονται σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τις αρχές, αν και οι διοργανωτές περιμένουν πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα περισσότερων από τριάντα οργανώσεων και συνδικάτων, συμπεριλαμβανομένων των SOS Racisme, του CGT ή του Syndicat de la Magistrature.

Σύμφωνα με την υποψήφια του RN, «αν το σύστημα εφαρμόζει τέτοια δαιμονοποίηση είναι επειδή φοβάται», ενώ οι διαδηλωτές κατά της ακροδεξιάς ξεκινούν την πορεία τους στο Παρίσι.

naftemporiki.gr

Πηγή

See also  Απάντηση Κομισιόν σε Τσαβούσογλου: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της