Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Επίσημη αποκάλυψη για το facelift της Mercedes B-Class

Το ότι η Mercedes ετοίμαζε τους προηγούμενους μήνες ένα… λίφτινγκ στην B-Class ήταν κάτι γνωστό και είχε επιβεβαιωθεί μέσα από τον κατασκοπευτικό φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια των δοκιμών της. Η MPV πρόταση, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2005, ετοιμάζεται, σύμφωνα με τις αναφορές, να μας… αφήσει χρόνους και πριν την αποχαιρετισμό οι Γερμανοί φρόντισαν να φρεσκάρουν την 3η γενιά της ώστε να πάρει μια επιπλέον εμπορική ώθηση.

Θα πρέπει κανείς να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός για να διακρίνει τα σημεία όπου έγινα οι τροποποιήσεις της facelift πρότασης. Μπροστά έχουμε έναν νέας σχεδίασης προφυλακτήρα καθώς και νέα LED φωτιστικά σώματα.

Η ίδια τεχνολογία επιλέχθηκε και για τα δύο φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος όπου συναντάμε και δύο διακριτικά spoilers στις άκρες του παρμπρίζ, αναβαθμίζοντας την αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου.

Νέας σχεδίασης είναι και το σετ με τις ζάντες των 19 ιντσών, με τη Mercedes να προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές έναν μακρύ κατάλογο με επιλογές για το φινίρισμα.

Στο εσωτερικό το στοιχείο που δεσπόζει είναι φυσικά η τεράστια διπλή οθόνη πάνω από το ταμπλό που ενσωματώνει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων των 7 ιντσών και το Σύστημα Πολυμέσων των 10.25 ιντσών. Αυτό το σετάρισμα περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό ενώ υπάρχει η δυνατότητα ο πίνακας οργάνων να φτάσει και αυτός τις 10.25 ίντσες με το ανάλογο τίμημα.

Μπροστά τους βλέπουμε ένα νέο flat bottom τιμόνι το οποίο έχει “ντυθεί” με δέρμα Nappa ενώ τα καθίσματα έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο υλικά, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την eco-friendly προσέγγιση της φίρμας.

Από εκεί και πέρα το MBUX σύστημα έχει δεχθεί μια σειρά αναβαθμίσεων και έχει ενσωματώσει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ενώ έχει εξελιχθεί και η φωνητική λειτουργία των εντολών Hey Mercedes. Παρεμβάσεις υπήρξαν και στα συστήματα ασφαλείας όπου μεταξύ άλλων βρίσκουμε τα αναβαθμισμένα Lane Keeping Assist και Active Steering Control καθώς και το Trailer Maneuvering Assist που είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό.

See also  Τροχαία: Απαγορεύσεις για το 3ήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Στο κομμάτι των κινητήρων οι επιλογές της βενζίνης είναι στο σύνολό τους ηλεκτρικά υποηθούμενες, οι περισσότερες με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 -volt ενώ συνδυάζονται με κινούμενη με ιμάντα μίζα (RSG) που μειώνει τις δονήσεις και τον θόρυβο κατά την εκκίνηση και επιτρέπει την αδρανοποίηση της MEK όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα. Την ίδια στιγμή μέσω του συστήματος πέδησης αποθηκεύεται ενέργεια στην μπαταρία η οποία είναι διαθέσιμη τη στιγμή της επιτάχυνσης.

Διαθέσιμη είναι και μία plug-in hybrid έκδοση που εφοδιάζεται με ένα πιο εξελιγμένο σύστημα μπαταρίας που μπορεί να φορτίσει έως και με 11 kW. Παράλληλα ο ηλεκτροκινητήρας έχει δεχθεί παρεμβάσεις και αποδίδει επιπλέον 5 kW φτάνοντας συνολικά τα 80 kW.

Συνολικά οι διαθέσιμες εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν είναι οι:

  • B 250 e (218 ίπποι)
  • B 180 (136 ίπποι)
  • B 200 (163 ίπποι)
  • B 220 4MATIC (190 ίπποι)
  • B 250 4MATIC (224 ίπποι)
  • B 180 d (116 ίπποι)
  • B 200 d (150 ίπποι)
  • B 220 d (190 ίπποι)

Πηγή: