Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Επιλεκτικές αλλαγές για τη Rolls-Royce Phantom

Η Rolls-Royce παρουσίασε την πρόσφατη γενιά τής Phantom (την όγδοη κατά σειρά ως τώρα) το 2017, δηλαδή 92 χρόνια έπειτα από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το ξεχωριστό μοντέλο. Ήταν το 1925 και αρχικά ονομαζόταν «New Phantom» για να μετονομαστεί σε Phantom I στα νεότερα χρόνια.

Η Phantom VIII, δηλαδή το παρόν μοντέλο, ως αναμενόμενο διακρίνεται για την απαράμιλλη πολυτέλειά του και την τεχνολογία του, ενώ οι σχεδιαστές τής βρετανικής εταιρείας προσπαθούν για τη «retro nouveau» εμφάνισή της, με τρόπο που να της δίνει τον μοναδικό χαρακτήρα της.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτοί είναι απασχολημένοι με τη διαμόρφωση της Spectre, του πρώτου αμιγούς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην ιστορία της Rolls-Royce, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της επόμενης χρονιάς.

Ωστόσο, βρήκαν τον χρόνο και την ευκαιρία από το πέρασμα πέντε χρόνων από την εμφάνιση της Phantom VIII να επιμεληθούν το αισθητικό φρεσκάρισμα αυτής.

Ο συνεργάτης μας φωτογράφισε στη Γερμανία πρωτότυπα του μοντέλου τα οποία έχουν καλυμμένα τη μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα, τη επιφάνεια κάτω από τα πλαϊνά παράθυρα και το πίσω μέρος, μέχρι χαμηλά και στον εκεί προφυλακτήρα.

Όπως φαίνεται, οι αλλαγές θα είναι μικρές και θα αφορούν σε αυτό που ονομάζουμε «έκδοση χρονιάς» στα κοινά οχήματα, παρά σε μια επί της ουσία επανασχεδίαση (facelift).

Καθώς η προσπάθεια είναι να μείνουν αθέατα το εμπρός και το πίσω μέρος, αναμένεται να υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση στα φωτιστικά σώματα και ίσως και στη χαρακτηριστική γρίλια της Rolls-Royce η οποία πιθανόν να είναι φωτιζόμενη, όπως στην καινούργια Ghost.

Για το εσωτερικό τής Phantom VIII, δεν υπάρχουν πληροφορίες για σχεδιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα. Όμως, είναι σίγουρο ότι θα αναβαθμιστεί το λογισμικό του συστήματος ενημερωδιασκέδασης που διαθέτει το αυτοκίνητο και θα επικαιροποιηθεί το επίπεδο εξοπλισμού αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης του σωφέρ και ασφάλειας των επιβατών και των λοιπών χρηστών του δρόμου.

See also  Δείτε τη νέα Porsche 911 Dakar να «καταπίνει» τα βουνά (video)

Σε ό,τι αφορά στον V12 κινητήρα, δεν αναμένεται διαφοροποίηση στην απόδοσή του, αλλά μάλλον θα μειωθεί η μέση τυποποιημένη τιμή εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Θυμίζουμε ότι προέρχεται από την BMW και διαθέτει δύο υπερτροφοδότες. Έχει χωρητικότητα 6,75 λίτρα, η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 571 PS/5.000 rpm και η μέγιστη ροή του τα 900 Nm/1.700 rpm.

Η εξέλιξη της ελαφρώς διαφοροποιημένης αισθητικά Rolls-Royce Phantom VIII θα συνεχιστεί εντός της χρονιάς και η επίσημη παρουσίαση της αναμένεται είτε προς τα τέλη αυτής είτε στις αρχές του 2023.

Πηγή: