Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ερντογάν ο… ειρηνοποιός! Στήριξε την Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι

Ερντογάν και Ζελένσκι συνομίλησαν για το στάδιο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Κιέβου και Μόσχας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και το στάδιο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν είπε στον Ζελένσκι ότι τόνισε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την υποστήριξή του στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ότι μετέφερε στις διμερείς συνομιλίες εκεί τις «αποτελεσματικές» διπλωματικές προσπάθειες που έχει κάνει η Τουρκία, υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Κουλέμπα: «Δεν υπάρχει συναίνεση με τη Ρωσία σε τέσσερα σημεία»

Οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα είναι «πολύ δύσκολες», έκρινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, έναν και πλέον μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε ένα δελτίο τύπου, απορρίπτοντας κάθε «συναίνεση» με τη Μόσχα σε αυτό το στάδιο.

Ο ίδιος απέρριψε αναφορές ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην επίλυση τεσσάρων εκ των έξι σημείων κλειδιών.

«Δεν υπάρχει συναίνεση με τη Ρωσία στα τέσσερα σημεία», έγραψε ο Κουλέμπα σε μια ανάρτηση στο Facebook.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία τηρεί σθεναρή στάση και δεν εγκαταλείπει τα αιτήματά της. Επιμένουμε, καταρχάς, σε μια εκεχειρία, σε εγγυήσεις ασφαλείας και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax, που αναμεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διαπραγματευτής της Μόσχας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έρχονται κοντά στο να κατανοήσουν δευτερεύοντα θέματα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, όμως έχει καταγραφεί περιορισμένη πρόοδος στα σημαντικότερα σημεία.

See also  Ποιες είναι οι αιτίες της τριχόπτωσης;

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, σε μορφή τηλεδιάσκεψης και θα συνεχίσουμε αύριο», είπε ο Μεντίνσκι.

«Σε δευτερεύοντα θέματα, οι θέσεις συγκλίνουν. Εντούτοις, στα βασικά πολιτικά θέματα, στην πραγματικότητα προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης:

Τσέλσι: Από «κόσκινο» οι υποψήφιοι αγοραστές – Τα κριτήρια κι οι προϋποθέσεις

Δημοσίευμα του Pravda αποκαλύπτει «πότε θα τελειώσει ο πόλεμος» – Πώς το εξηγεί

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή