Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ερντογάν σε Πούτιν: Πρέπει να ξεκινήσουν οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, είπε στον Ρώσο ομόλογό του  ότι πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Τουρκία σκοπεύει να φέρει κοντά τις αντίπαλες πλευρές στον πόλεμο της Ουκρανίας για να διατηρήσει τον διάλογο και να αποτρέψει μια κλιμάκωση σε έναν πιο καταστροφικό πόλεμο, φαίνεται να είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμα ότι η συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των αμερικανικών και ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών ήταν σημαντική για να αποτραπεί η «ανεξέλεγκτη» κλιμάκωση στο πεδίο.

Ευχαρίστησε επίσης τον Πούτιν για την επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Κρεμλίνο κατηγόρησε το Κίεβο ότι αλλάζει συνεχώς στάση σχετικά με τις πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για «δημόσιες διαπραγματεύσεις». Δήλωσε, ωστόσο, ότι θεωρεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας και θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν το Κίεβο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν το θέλουν.

naftemporiki.gr

Πηγή

See also  Βρετανία: Εξετάζεται το αίτημα της Σκωτίας για νέο δημοψήφισμα