Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ηρακλής: Η εντυπωσιακή επίδοση του Γκάρετ στα ριμπάουντ

Ο Μπράντον Γκάρετ τελείωσε το παιχνίδι με μία εντυπωσιακή επίδοση 16 ριμπάουντ. Ισοφάρισε έτσι την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση της σεζόν και σημείωσε την κορυφαία για τον φετινό Ηρακλή αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 13 που είχαν Σκορδίλης (με το Λαύριο Megabolt εκτός έδρας) και Κουζέλογλου (με το Περιστέρι Vitabiotics εντός έδρας). Όχι μόνο αυτό όμως.

Ο Μπράντον Γκάρετ σημείωσε την κορυφαία επίδοση της τελευταίας τριετίας για τον Ηρακλή, μετά την επάνοδο του δηλαδή στη Stoiximan Basket League αφού 15 είχε ένας άλλος Γκάρετ, ο Ντάριους, στο εντός έδρας ματς με τον Άρη για τη σεζόν 2019-20. Για να βρούμε ανάλογη επίδοση ριμπάουντ από παίκτη του Ηρακλή θα πρέπει να γυρίσουμε 18 χρόνια πίσω. Ήταν για τα πλέι οφ του 2004, όταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είχε επίσης 16 ριμπάουντ στον τέταρτο μικρό τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά σε ματς με τρεις παρατάσεις. Ο Λάζος βέβαια είχε 16 ριμπάουντ στην ίδια σεζόν και σε ματς 40 λεπτών, εντός έδρας με τον Ολυμπιακό για την κανονική περίοδο.

Ο Αμερικανός είχε 17 πόντους και 16 ριμπάουντ, φτάνοντας για τέταρτη φορά σε double-double και «πιάνοντας» στην 4η θέση της λίστας τον Σάσα Βεζένκοφ. Ήταν συνολικά το 10ο double-double από παίκτη του Ηρακλή στη φετινή σεζόν.

Κατά τα άλλα…

*Ο Κώστας Παπαδάκης είχε για δεύτερη φορά φέτος πέντε τρίποντα, σημειώνοντας 5/7 και μετά τα 5/5 κόντρα στον Άρη. Έμεινε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του αφού είχε 21, ενώ κόντρα στον Άρη σημείωσε 22 όσους είχε στη 19η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος με τη Λάρισα κόντρα στο Περιστέρι Vitabiotics.

See also  Η κλιματική αλλαγή υπεύθυνη για τα είδη ψαριών που «μεταναστεύουν» σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Με τα πέντε εύστοχα τρίποντα που είχε, ο διεθνής γκαρντ κατάφερε κάτι σημαντικό σε στατιστικό επίπεδο καθώς μπήκε στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας του Ηρακλή στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 34 και ξεπέρασε τον Τζαμάλ Σούλερ που είχε πριν δύο χρόνια 32 εύστοχα τρίποντα.

Ακόμη ο Παπαδάκης με τις τρεις ασίστ που είχε, ανέβηκε στη 19η θέση της ιστορικής λίστας του Ηρακλή. Έφτασε τις 73 και προσπέρασε τον Ουόλτερ Μπέρι που είχε 72 στη σεζόν 1994-95.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο Ηρακλής σημείωσε μόνο δύο πόντους από τα λάθη του Προμηθέα σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League, ενώ την ίδια επίδοση είχε επίσης χθες το απόγευμα ο ΠΑΟΚ Mateco στη Ρόδο. Η προηγούμενη χαμηλότερη ήταν εκείνη των τριών πόντων που είχαν η Λάρισα στην 3η και ο ΠΑΟΚ Mateco στην 23η αγωνιστική.

Πηγή