Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η πόλη όπου καταφεύγουν οι Ουκρανοί για ασφάλεια

Το Λβιβ είναι μια ουκρανική πόλη στα δυτικά της χώρας και μια ανάσα από την Πολωνία. Η πόλη έχει γίνει πλέον ο προορισμός για πολλούς που εγκαταλείπουν την πόλη τους μετά τη ρωσική εισβολή που βάζει στο στόχαστρο μερικά από τα μεγαλύτερα πληθυσμιακά κέντρα της Ουκρανίας.  

Πολλοί προέρχονται από την πρωτεύουσα Κίεβο, η οποία έχει δεχθεί καταιγισμό βομβαρδισμών πυροβολικού και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, μερικοί από τους οποίους πλήττουν κατοικημένες περιοχές. 

Οι εκτοπισμένοι επιλέγουν, σε πολλές περιπτώσεις να παραμείνουν στην πόλη, ένα σχετικά ασφαλές καταφύγιο, ενώ άλλοι την χρησιμοποιούν ως ενδιάμεση στάση κατευθυνόμενοι προς προορισμούς πιο δυτικά και πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.  

REUTERS/PAVLO PALAMARCHUK

Μερικοί πιστεύουν ότι το Λβιβ θα μπορούσε να γίνει η εναλλακτική πρωτεύουσα της Ουκρανίας εάν πέσει το Κίεβο. Άλλοι, ωστόσο, φοβούνται ότι η σχετική ηρεμία της πόλης θα μπορούσε να τελειώσει ανά πάσα στιγμή, και μαζί της ο ρόλος της πόλης ως αγωγός για την ασφάλεια.  

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο καθώς ρωσικές δυνάμις κινούνται στο Λβιβ», δήλωσε ο Serhiy Kiral, αντιδήμαρχος της πόλης, ο οποίος μιλώντας στους Financial Times σημείωσε ότι ήδη, στο Λβιβ κυκλοφορούν φήμες για Ρώσους κατασκόπους και σαμποτέρ που ζωγράφιζαν ύποπτα σημάδια σε κτίρια που θα μπορούσαν να κατευθύνουν πυρά πυροβολικού εναντίον τους ή να λειτουργήσουν ως οδηγοί κατά τη διάρκεια εναέριων επιθέσεων. 

Πολλοί από τους κατοίκους του Λβιβ φαίνονται προετοιμασμένοι για την καταστροφή. Mεγάλες ουρές σχηματίζονται σε ATM, tα καταστήματα τροφίμων έχουν αδειάσει, τα ξενοδοχεία έκλεισαν και οι νέες αφίξεις αναζητούν μάταια μέρη για να μείνουν. Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι με αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά που μεταφέρουν κόσμο προς τα δυτικά, με 260 κέντρα υποδοχής να έχουν στηθεί στην πόλη δίνοντας πληροφορίες για το πού είναι η συνοριακή διάβαση με την Πολωνία και πώς να φτάσουν εκεί. 
 
Αρκετοί όμως κινούνται προς το εσωτερικό της Ουκρανίας, κόσμος που θέλει να συνδράμει στον αγώνα και κόσμος που αρνείται να εγκαταλείψει τη χώρα του.  

See also  Απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι ζήτησαν Μακρόν- Σολτς από τον Πούτιν

naftemporiki.gr

Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Πηγή