Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

«Η Ρωσία ζητά έναν εθελοντή από κάθε χωριό» για να ενταχθεί στο στρατό

Η Ρωσία φέρεται να «τρέχει» ένα σιωπηλό πρόγραμμα κινητοποίησης για τον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το οποίο από τη μία γίνεται επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων με πιθανούς στρατεύσιμους και από την άλλη τα χωριά είναι επιφορτισμένα με την εύρεση εθελοντών.

Το ρωσικό κανάλι κοινωνικής δικτύωσης στο Telegram Mozhem Obyasnit (Μπορούμε να εξηγήσουμε), το οποίο αναφέρει κρίσιμες ειδήσεις για τη Ρωσία και την πολεμική της επιχείρηση στην Ουκρανία, δημοσίευσε μαρτυρίες ανθρώπων που κλήθηκαν να πολεμήσουν, δίνοντας στοιχεία σχετικά με τις τακτικές που φαίνεται να χρησιμοποιούν οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ρωσικές αρχές προσεγγίζουν Ρώσους τηλεφωνικώς προσφέροντάς τους σύμβαση και αμοιβή ώστε να στρατευθούν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία μαρτυρία από την περιοχή Lipetsk είπε ότι η διοίκηση σε κάθε χωριό πρέπει να βρει τουλάχιστον έναν «εθελοντή». Σύμφωνα μάλιστα με την μαρτυρία, η ηλικία δεν είναι σημαντική. 

Να σημειωθεί ότι οι μαρτυρίες δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, ωστόσο, συμφωνούν με αναφορές από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου ότι η Μόσχα επενδύει στην ενίσχυση των δυνάμεών της που επιχειρούν στην Ουκρανία με εθελοντικά τάγματα. Το αμερικανικό think tank, επικαλούμενο δηλώσεις Ρώσου πολεμικού ανταποκριτή, έκανε λόγο στις 14 Ιουλίου για «εθελοντική κινητοποίηση» στη Ρωσία, στο πνεύμα της οποίας κάθε περιοχή (ομόσπονδες ενότητες) πρέπει να δημιουργήσει τουλάχιστον ένα τάγμα εθελοντών.

Αν και μέχρι στιγμής ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποφύγει να ανακοινώσει ευρεία κινητοποίηση, υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι υπάρχει πίεση για ένταξη στον ρωσικό στρατό, ο οποίος έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr

Πηγή

See also  Αίγυπτος: 12 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο