Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η Ταϊβάν εξαπέλυσε προειδοποιητικές βολές σε κινεζικό drone

Η Ταϊβάν εκτόξευσε προειδοποιητικές βολές σε κινεζικό drone που χτύπησε μια υπεράκτια νησίδα λίγο αφότου η Πρόεδρος Τσάι Ινγκ – βεν είπε ότι έδωσε εντολή στον στρατό της Ταϊβάν να λάβει «ισχυρά αντίμετρα» ενάντια στις κινεζικές προκλήσεις.

Ήταν η πρώτη φορά που έπεσαν προειδοποιητικές βολές  εν μέσω μιας περιόδου αυξημένης έντασης μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν , την οποία το Πεκίνο θεωρεί δικό του έδαφος.

Το drone επέστρεψε στην Κίνα μετά τους πυροβολισμούς, είπε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Η Ταϊβάν έχει παραπονεθεί ότι κινεζικά drones πετούν επανειλημμένα πολύ κοντά σε μικρές ομάδες νησιών που ελέγχει, κοντά στις ακτές της Κίνας.

Το πιο προσφατο επεισόδιο ήταν στα  νησιά Kinmen, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων του Πεκίνου.

Η Κίνα πραγματοποίησε τις ασκήσεις σε όλο το νησί μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, αυτόν τον μήνα.

 Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από την Κίνα. Τη Δευτέρα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τις καταγγελίες της Ταϊβάν για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνοντας λόγο για «πολύ φασαρία για το τίποτα».

Πλάνα από τουλάχιστον δύο αποστολές drone που δείχνουν Ταϊβανούς στρατιώτες στις θέσεις τους και σε μία περίπτωση να πετούν πέτρες σε ένα drone, έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν είναι καλά εξοπλισμένες, αλλά πολύ μικρότερες  από αυτές της Κίνας. Η Τσάι Ινγκ – βεν   έχει θέσει ως προτεραιότητα την αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Ερωτηθείς για τις δραστηριότητες των κινεζικών drone νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν, Τσίου Κούο Τσενγκ  είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για το τι θα κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις εισβολές, αλλά είπε ότι ο στρατός θα αντιδράσει με βάση την αρχή της «αυτοάμυνας “.

See also  Συνομιλίες με αξιωματούχους των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ θα έχει ο Λαβρόφ

 naftemporiki.gr

Πηγή