Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η Apple επιστρατεύει πρώην στέλεχος της Lamborghini για τη δημιουργία του αυτοκινήτου της

Η Apple φαίνεται πως δεν έχει παρατήσει ακόμα τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του πρώτου αυτοκινήτου της, καθώς επιστρατεύει τον πρώην επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης σασί και δυναμικής οχημάτων της Lamborghini, Luigi Terraborrelli. Ο Terraborrelli υπηρέτησε 14 χρόνια στην ιταλική εταιρεία, από το 2008 έως και το 2022.

Ο ρόλος του στη Lamborghini περιλάμβανε την επίβλεψηκατασκευής πολλών μερών των οχημάτων, όπως η ανάρτηση, και τα συστήματα οδήγησης, πέδησης και υποβοήθησης. Μοντέλα όπως η Urus, η Huracan, η Aventador, η Centenario, η Veneno και άλλα, φέρουν την υπογραφή του Ιταλού.

Πολλές φήμες ήθελαν την Apple να συνεργάζεται με τη Hyundai για την κατασκευή του οχήματός της το προηγούμενο έτος, με τη Hyundai να επιβεβαιώνει ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν όντως σε διαπραγματεύσεις, αλλά η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ. Η Apple στράφηκε τότε στη Nissan και έπειτα στην Toyota, και πάλι χωρίς να καταφέρνει να σφραγίσει κάποια συμφωνία.

Μην έχοντας τη δυνατότητα, ή και την ικανότητα, να βρει μία εταιρεία να πλαισιώσει την κατασκευή του αυτοκινήτου της, η Apple ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι θα κατασκευάσει το Apple Car χωρίς τη συμβολή άλλων εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την ημερομηνία έναρξης της παραγωγής να μην έρχεται νωρίτερα από το 2024.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το αυτοκίνητο, καθώς η Appleδεν έχει αποκαλύψει ακόμα κάτι σχετικά, όμως υπάρχουν πολλές αναφορές που μιλούν για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα χωρίς σύστημα πέδησης και οδήγησης, με άλλες πηγές να αναφέρουν ότι θα διαθέτει τα ίδια συστήματα ελέγχου με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Αυτό που έχει αποκαλύψει η Apple, είναι ότι το αυτοκίνητό της θα φέρει μία εξαιρετικά πρωτοποριακή μπαταρία, που ετοιμάζει η ίδια η εταιρεία.

See also  Νέο 6X6 hypercar από την Henessey απόδοσης 2000 ίππων και με αυτονομία 1.000 km!

Πηγή: