Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η BMW ίσως κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα και στο Μεξικό

Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου εκτιμούν ότι το νέο εργοστάσιο της BMW στο Μεξικό, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2019, θα μπορούσε να μετατραπεί στο πρώτο της εταιρείας στο οποίο θα κατασκευάζονται αποκλειστικά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Η επένδυση για τη δημιουργία του εργοστασίου στην πόλη San Luis Potosi (κεντρικά του Μεξικού) έφτασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 930 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία). Πέρυσι, σε αυτό κατασκευάστηκαν 175.000 οχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί μόνο στο 37% της συνολικής ετήσιας παραγωγικής δυνατότητάς του.

Σύμφωνα με πηγή από την BMW, η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάζει σε αυτό το (ηλεκτρικό) iX3 από το πρώτο εξάμηνο του 2027 και από το 2028 την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας γενιάς Σειράς 3. Τον περασμένο Απρίλιο έγινε γνωστό ότι η BMW θα αρχίσει την παραγωγή της X3 στο εν λόγω εργοστάσιο καθώς το SUV μοντέλο της είναι δημοφιλές σε πωλήσεις στις ΗΠΑ. 

Σε δήλωσή του προς συνάδελφο της «Automotive News» o κ. Oliver Zipse (φωτογραφία), Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Το Μεξικό θα διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στο συνολικό σχέδιό μας. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα δείτε εκεί τα μοντέλα μας της Σειράς X επειδή η ζήτηση της αγοράς γι’ αυτά είναι τόσο μεγάλη. Αυτό μπορώ να σας πω, προς το παρόν».

Πηγή:

See also  Carlos Sainz: Ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε έναν νέο Rubens Barrichello για τη Ferrari