Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η General Motors βάζει μπρος για… φεγγάρι-Σχεδιάζει τη νέα γενιά σεληνιακών ρόβερ-Δείτε βίντεο

Η General Motors σε συνεργασία με την Lockheed Martin θα σχεδιάσει την επόμενη γενιά σεληνιακών ρόβερ, ικανών να μεταφέρουν αστροναύτες σε μεγαλύτερες αποστάσεις στην επιφάνεια της Σελήνης.

Σε αντίθεση με την αποστολή Apollo, όταν τα ρόβερ ταξίδευαν μόνο τέσσερα μίλια από την τοποθεσία προσγείωσης, οι αστροναύτες της Άρτεμις θα πάνε μακρύτερα και θα εξερευνήσουν περισσότερη επιφάνεια της Σελήνης από ποτέ για να πραγματοποιήσουν κρίσιμη επιστημονική έρευνα.

Η συνεργασία στοχεύει να έχει τα οχήματα έτοιμα εν όψει των πρώτων επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη του 21ου αιώνα, οι οποίες επί του παρόντος προγραμματίζονται για το 2025.

Τα οχήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης και πλατφόρμες που μπορούν να χειριστούν τη μεταφορά ανθρώπων ή εργαλείων πάνω  στην επιφάνεια της Σελήνης.

Η GM χρησιμοποιεί τον ίδιο προσομοιωτή «driver-in-the-loop» που χρησιμοποίησε για την ανάπτυξη του μοντέλου GMC Hummer EV

«Τα πράγματα που θα κάνατε για να κάνετε ένα όχημα κατάλληλο για off-road περιβάλλον είναι τα ίδια πράγματα που θα κάνατε στη Σελήνη, είναι απλώς μια αλλαγή στους αριθμούς», δήλωσε ο Jeff Vogt, επικεφαλής μηχανικός της GM για την προηγμένη δυναμική των οχημάτων.

Πηγή

See also  Yandex: Η ρωσική Google φοβάται ότι θα καταρρεύσει λόγω των κυρώσεων