Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η Renault «πετάει» με την Airbus για την κατασκευή μπαταριών στερεού τύπου

Η Renault ξεκινά μία νέα συνεργασία με την εταιρεία αεροναυπηγικής, Airbus, προκειμένου να εξελίξουν από κοινού τις τεχνολογίες που πλαισιώνουν τον ηλεκτρισμό και τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Κομμάτι αυτής της συνεργασίας θα αποτελεί η ωρίμανση των τεχνολογιών που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας, κάτι το οποίο συνεχίζει να παραμένει σημαντικό εμπόδιο στην εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης αυτονομίας. Η διαχείριση της ενέργειας και η μείωση του βάρους των μπαταριών είναι σημαντικοί πυλώνες της έρευνας. Η μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη χρήση μπαταριών ιόντων λιθίου, στις μπαταρίες στερεού τύπου, θα προσφέρει τη δυνατότητα διπλασιασμού της πυκνότητας των μπαταριών, όσον αφορά την ενέργεια, και θα έρθει μέχρι το 2030

Εκτός αυτού, βασική γραμμή των ερευνητικών προγραμμάτων θα αποτελεί η επέκταση του χρόνου ζωής των μελλοντικών μπαταριών, από την παραγωγή τους έως και την ανακύκλωση. Αυτό θα προετοιμάσει το έδαφος για την βιομηχανοποίηση των εν λόγω μπαταριών, ενώ παράλληλα θα ερευνάται και η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός τους, σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

«Για πρώτη φορά, δύο ηγέτες του ευρωπαϊκού χώρου, από διαφορετικές βιομηχανίες μοιράζονται μηχανολογικές γνώσεις προκειμένου να σχηματίσουν το μέλλον των υβριδικών και ηλεκτρικών αεροπλάνων. Η αεροπλοΐα είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός χώρος, ακριβώς όπως και η αυτοκινητοβιομηχανία. Στον όμιλο Renault, τα 10 χρόνια εμπειρίας μας στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μας προσφέρει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο.

«Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος είναι κάτι που εμπνέει τόσο εμάς, όσο και την Airbus, και αυτό μας επιτρέπει να εξελίξουμε και να δημιουργήσουμε τα υβριδικά αεροπλάνα και ηλεκτρικά οχήματα του μέλλοντος,» είπε ο Gilles Le Borgne, ειδικός μηχανικός του Ομίλου Renault.

See also  Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία τρένο «μαγνητικής αιώρησης» - Κινείται μέσα σε σωλήνα με κενό αέρος

Πηγή: