Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ιταλία: Ο πάπας Φραγκίσκος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Όλαφ Σολτς

Άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ζήτησαν Όλαφ Σολτς και πάπας Φραγκίσκος σε τηλεφωνική συνομιλία τους.

Την Πέμπτη ο πάπας Φραγκίσκος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ζητόντας την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Βατικανού.

Σε ανακοίνωση της η Αγία Έδρα ανέφερε: «Ο ποντίφικας και ο Γερμανός καγκελάριος συμφώνησαν στην απόλυτη αναγκαιότητα τερματισμού των εχθροπραξιών και της αναζήτησης ειρηνικής λύσης στην πολεμική σύρραξη».

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο προέτρεψε τον πάπα Φραγκίσκο να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μεσούσης της ρωσικής εισβολής, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για να σταματήσει ο πόλεμος και να σωθούν ζωές.

Η επιστολή του δημάρχου και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας προς τον πάπα Φραγκίσκο ακολούθησε προσκλήσεις που είχαν απευθύνει νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος της ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας και ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βατικανό.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο προέτρεψε τον πάπα Φραγκίσκο να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μεσούσης της ρωσικής εισβολής, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για να σταματήσει ο πόλεμος και να σωθούν ζωές.

Η επιστολή του δημάρχου και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας προς τον πάπα Φραγκίσκο ακολούθησε προσκλήσεις που είχαν απευθύνει νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος της ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας και ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βατικανό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Βατικανό, αναφέρεται ότι ο πάπας Φραγκίσκος έλαβε την επιστολή, η οποία εστάλη στις 8 Μαρτίου. Στην επιστολή υογραμμίζει ότι ο ποντίφικας προσεύχεται για τον ουκρανικό λαό, αλλά δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά σε πρόσκληση ή ταξίδι στο Κίεβο.

See also  Προσλήψεις μαγείρων στο Δήμο Πεντέλης: Αιτήσεις μέχρι 23/9

«Πιστεύουμε ότι η παρουσία του πάπα στο Κίεβο είναι “κλειδί” για να σωθούν ζωές και να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη στην πόλη μας, στη χώρα μας και ακόμη παραπέρα», έγραψε ο Βιτάλι Κλίτσκο στην επιστολή του προς τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ανέφερε πως το Κίεβο ήταν έτοιμο να προσφέρει όποια βοήθεια χρειαστεί. Στην περίπτωση που η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου δεν ήταν εφικτή, ο δήμαρχος του Κιέβου πρότεινε μια τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία θα μεταδιδόταν είτε απευθείας είτε βιντεοσκοπημένα.

«Σας απευθύνουμε έκκληση, ως πνευματικός ηγέτης, να δείξετε τη συμπόνια σας, να σταθείτε στο πλευρό του ουκρανικού λαού, διαδίδοντας μαζί μας το κάλεσμα για ειρήνη», ανέφερε ο Κλίτσκο στην επιστολή. Το περιεχόμενο της επιστολής επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου Κλίτσκο.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά», λέει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή