Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Κατερίνη: Ένας ξεχωριστός προορισμός για τις γιορτές και τους χειμερινούς μήνες.

Αν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμη την πολύχρωμη εορταστική Κατερίνη, ετοιμάστε βαλίτσες και ορίστε ημερομηνίες!

Η πόλη βρίσκεται πάνω στον άξονα του Εθνικού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου και μπορείτε να την επισκεφθείτε δίχως ταλαιπωρία με αυτοκίνητο, λεωφορείο αλλά και τρένο. Για όσους επιλέγουν τις αεροπορικές γραμμές, ο προορισμός βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Κατερίνης υλοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων εμπλουτισμένο με μουσικές, παρελάσεις μουσικών συγκροτημάτων, ξυλοπόδαρους, αναβιώσεις εθίμων σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, θεματικά events για παιδιά ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανοίγει της πόρτες του ένα «Μουσείο» Χριστουγέννων, το οποίο φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» στο κέντρο της Κατερίνης.

Το «Μουσείο Χριστουγέννων» είναι σε διεθνές επίπεδο, μοναδικό στο είδος του. Αποτελεί σύνθεση του συνόλου των θεμάτων που σχετίζονται με την ιστορία των Χριστουγέννων παγκοσμίως αλλά εστιάζει σε πολλά ενδιαφέροντα θέματα που συνδέονται και με τις γιορτές στην Ελλάδα. Ο Άι Βασίλης και οι «βοηθοί» του, τα ξωτικά, μεταμορφώνουν τον χώρο σε μια βιωματική εμπειρία για τους επισκέπτες. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο Μουσείο Χριστουγέννων της Κατερίνης θα έχετε έντονη την αίσθηση ότι βιώσατε, δοκιμάσατε  και μάθατε πολλά και ενδιαφέροντα που δεν γνωρίζατε για τις γιορτές στον κόσμο. Η επισκεψιμότητα στο «μουσείο» είναι ήδη αυξημένη καθώς λειτουργεί ολοήμερα από τις 17 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Η άριστα επιμελημένη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Κατερίνη και οι πρωτότυπες ιδέες που φέτος εισάγονται στον προορισμό, τον βάζουν δυναμικά στον χάρτη τον Χριστουγεννιάτικων προορισμών της Ελλάδας. Οι πληρότητες είναι ήδη υψηλές στα καταλύματα τις περιοχής καθώς οι κρατήσεις ξεπερνούν το 80% ενώ για κάποια καταλύματα φθάνει και το 100% κατά τα εορταστικά τριήμερα.

See also  Κάρπαθος: Μια ξεχωριστή επιλογή διαμονής για όσους αναζητούν ατμόσφαιρα σπιτιού στις διακοπές τους

Ο τουριστικός προορισμός διαθέτει ποικιλία διαδρομών και εναλλακτικών εμπειριών. Γαστρονομικές «γωνιές» υψηλής ποιότητας, περιπατητικά μονοπάτια στα μοναδικά Πιέρια Όρη, όπου βρίσκει κανείς παραδοσιακούς οικισμούς με εξαιρετικά καταλύματα και παραδοσιακούς ξενώνες που υποδέχονται τους επισκέπτες όλο το χειμώνα και όχι μόνο.

Η Ορεινή Κατερίνη είναι μοναδική και έχει θέα τον Όλυμπο. Το Ελατοχώρι και ο Άγιος Δημήτριος αποτελούν τους δύο πιο οργανωμένους τουριστικούς προορισμούς στην διαδρομή, ενώ όλες οι πλαγιές των Πιερίων κρύβουν θησαυρούς που πολύ εύκολα μπορείτε να ανακαλύψετε και να απολαύσετε! Μέσα στη φύση και απολαμβάνοντας ένα μοναδικό τοπίο με ινσταγκραμικούς καταρράκτες μέσα στο δάσος, βρίσκει κανείς εντυπωσιακά ιστορικά Εξωκλήσια και άλλα αξιοθέατα ιστορικής σημασίας όπως το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στη θέση Σπάθες και το «Καρακόλι», το μικρό Βασίλειο της Πέτρας, στον Άγιο Δημήτριο, το «στοιχειωμένο» χωριό των Σκοτεινών (Μόρνα), η Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου, το αρχαίο λατομείο της Παλαιάς Βρίας κ.ά. Στη διαδρομή συναντούμε αξιοθέατα όπως το «τοξωτό γεφύρι» Σκοτεινών, η «τοξωτή γέφυρα» και η «τρανή βρύση» στο Μοσχοπόταμο και η Φραγμολίμνη στην Εξοχή. Για τους λάτρεις της φύσης εξέχουσα θέση κατέχουν το «Βοτανικό μονοπάτι» (μονοπάτι των Μουσών) στο Ελατοχώρι, το «Μονοπάτι της Αγάπης και των Ευχών» στην Άνω Μηλιά και το «Δάσος της Οξιάς» στον Άγιο Δημήτριο. Οι λάτρεις του χιονιού μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το άρτια οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου με τις εξαιρετικές του πίστες και το σαλέ ALOHA για cozy στιγμές αλλά και ώρες που αναζητάτε έντονη διασκέδαση με υψηλά ντεσιμπέλ. Κι αν είστε για πιο extreme εμπειρίες, οι διαδρομές του Αγίου Δημητρίου οδηγούν στην ΒΔ είσοδο του Ολύμπου και αποτελούν το σημείο που περπατούν όσοι αγαπούν το αλπικό σκι.

See also  Aegean – προσφορά: Όλα τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν!

Επειδή ο χειμώνας ήρθε, οργανώστε τις διακοπές σας στην όμορφη Κατερίνη και τα Πιέρια Όρη. Αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!

Πηγή