Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Κορωνοϊός: Τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ιταλία

Η Ιταλία καταργεί την υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, τεστ για τον κορωνοϊό ή βεβαίωσης νόσησης για την είσοδο σε δημόσιους χώρους από την 1η Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο ​​Σπεράντσα ήδη από την 1η Απριλίου θα αρθεί η απαίτηση για τους εξωτερικούς χώρους. Θα καταργηθεί επίσης το σύστημα κινδύνου με χρωματικές βαθμίδες για τις περιφέρειες της χώρας, καθώς και η απαίτηση εμβολιασμού των εργαζομένων ηλικίας 50 ετών και άνω για να πάνε στη δουλειά τους. Ο Σπεράντσα είπε επίσης ότι, από τις 30 Απριλίου, δεν θα απαιτούνται πλέον μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει από την έναρξη της πανδημίας πρόκειται να λήξει στις 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια θα καταργηθεί η συμβουλευτική τεχνικο-επιστημονική επιτροπή της χώρας για τον COVID-19. Ο Σπεράντσα είπε ότι στη θέση του το υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει μια επιχειρησιακή μονάδα για τον κορονοϊό.

Οι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση «καταργούν σχεδόν όλα τα μέτρα που περιόρισαν τη ζωή μας τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αλλαγές έρχονται ακόμη και όταν οι αριθμοί των κρουσμάτων COVID-19 αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται. Ωστόσο, η πληρότητα και οι θάνατοι στις ΜΕΘ παραμένουν χαμηλά.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ελλάδας, έχουν άρει πρόσφατα τους περιορισμούς για τον COVID-19. Η Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη λήξη ορισμένων μέτρων δημόσιας υγείας.

Ακόμη και όταν ο Ντράγκι ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών, ο πρωθυπουργός επαίνεσε το σύστημα Green Pass, το οποίο αποκάλεσε «μεγάλη επιτυχία» και το απέδωσε ότι βοήθησε να αποφευχθούν τα οικονομικά καταστροφικά lockdown.

See also  Γερμανία: Το μεγάλο όχι πανίσχυρου συνδικάτου στο τελεσίγραφο του Μασκ

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Πηγή