Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Κρεμλίνο: Κολοσσιαία προσπάθεια στις συνομιλίες- Κάθαρση που φεύγουν οι «προδότες»

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία καταβάλλει κολοσσιαία προσπάθεια στις συνομιλίες για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία που θα μπορούσε να σταματήσει γρήγορα τη ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση» εκεί.

«Η αντιπροσωπεία μας καταβάλλει κολοσσιαία προσπάθεια και δείχνει μεγαλύτερη ετοιμότητα από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Συμφωνώντας ένα έγγραφο, η τήρηση όλων των παραμέτρων του και η εφαρμογή τους θα μπορούσε πολύ γρήγορα να σταματήσει αυτό που συμβαίνει», πρόσθεσε. 

Σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, που έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων και το οποίο αρχικά η Μόσχα δεν διέψευσε αλλά δηλώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκαλυφθεί οποιοδήποτε σημείο της συμφωνίας, ο Πεσκόφ σήμερα είπε ότι το δημοσίευμα δεν είναι σωστό. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποια σημεία που είναι σωστά. «Αλλά γενικά είναι λάθος», είπε. 

Ο Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως το Κρεμλίνο θα κάνει σχετική ανακοίνωση όταν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες. «Απευθυνθείτε όμως στους Financial Times για όλες σας τις άλλες ερωτήσεις », είπε ειρωνικά ο Πεσκόφ.

Επανέλαβε επίσης ότι ο χαρακτηρισμός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν- τον οποίο χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου»-  είναι απαράδεκτος. Όπως είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν διάλεξη στη Ρωσία μετά την εμπλοκή της σε τόσες πολλές συγκρούσεις.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «προδότες» πολλούς στη Ρωσία, αναφερόμενος σε όσους παραιτούνται από τη δουλειά τους και εγκαταλείουν τη χώρα. Τα σχόλια αυτά ήρθαν μια ημέρα αφότου ο Πούτιν προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο τους Ρώσους «προδότες» τους οποίους είπε ότι η Δύση ήθελε να χρησιμοποιήσει ως «πέμπτη φάλαγγα» για να καταστρέψει τη χώρα.

See also  Τουρκία: 28 οι νεκροί, αυτοψία Ερντογάν στο ανθρακωρυχείο

«Σε τόσο δύσκολους καιρούς… πολλοί άνθρωποι δείχνουν τα αληθινά τους χρώματα. Πολλοί άνθρωποι δείχνουν τον εαυτό τους, όπως λέμε στα ρωσικά, να είναι προδότες», είπε ο Πεσκόφ. «Εξαφανίζονται από την κοινωνία οι ίδιοι. Κάποιοι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, κάποιοι εγκαταλείπουν την ενεργό επαγγελματική τους ζωή, κάποιοι εγκαταλείπουν τη χώρα και μετακομίζουν σε άλλες χώρες. Έτσι γίνεται αυτή η κάθαρση», σημείωσε, αναφερόμενος σε σχόλιο του Πούτιν ότι η Ρωσία θα υποβληθεί σε μια φυσική και αναγκαία «αυτοκάθαρση», καθώς οι άνθρωποι μπορούσαν να «διακρίνουν τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες».

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Πηγή