Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Λινού στο Newsbomb.gr: «Δεν τελειώσαμε με την πανδημία -Θα αυξηθούν οι θάνατοι το επόμενο διάστημα»

Για την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών που καταγράφουν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, μίλησε στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Ανοδική τροχιά εξακολουθούν να διαγράφουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορoνοϊoύ, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα 28 Μαρτίου ο ΕΟΔΥ.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας, αριθμός διασωληνωμένων και αριθμός θανάτων ασθενών με Covid.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους 73 ασθενείς, ενώ παραμένουν 342 διασωληνωμένοι. Στα 27.490 είναι τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο. Αύξηση σημειώθηκε και στις νοσηλείες με 441 εισαγωγές ασθενών.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στο χώρας μίλησε στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία είναι πολύ νωρίς για να μην τηρούμε τα μέτρα. Το πιο βασικό αυτή τι στιγμή είναι να τηρούμε τις αποστάσεις και να επισπεύσουμε τους εμβολιασμούς, καθώς μας προστατεύουν από όλες τις παραλλαγές. Το άλμα που καταγράφεται στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, πολύ φοβάμαι ότι θα αυξήσουν και των αριθμό των θανάτων το επόμενο διάστημα. Μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνη η παραλλαγή που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κοινότητα, ωστόσο θα αυξήσει και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Λινού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, αναφορικά με τις νοσηλείες τόνισε πως, «σαφώς και δεν είναι σε ύφεση η πανδημία του κορονοϊού. Έχουμε 1000 νοσηλείες παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες 10 μέρες. Ουδέποτε ο υπουργός Υγείας είπε ότι είναι σε ύφεση η πανδημία».

See also  Η πανδημία αύξησε τη μοναξιά σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με διεθνή μελέτη

Η κα Γκάγκα, αιτιολογώντας παράλληλα τα μέτρα χαλάρωσης επισήμανε πως, «για πολλούς λόγους, όπως οικονομικούς και κοινωνικούς, δεν γίνεται να έχουμε συνεχώς lockdown».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή