Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Μαριούπολη: Το Κρεμλίνο θα «μάθει» για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ρωτήσει τον στρατό του σχετικά με τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη, η οποία σύμφωνα με τις τοπικές αρχές χτυπήθηκε από ρωσικό πλήγμα.

«Αναγκαστικά θα ρωτήσουμε τους στρατιώτες μας, γιατί εμείς, όπως εσείς, δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες για το τι συνέβη και εκ των προτέρων οι στρατιώτες θα μας δώσουν πληροφορίες», ανέφερε σε ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ .

Tρεις άνθρωποι – ανάμεσά τους ένα παιδί – σκοτώθηκαν από την επίθεση στο μαιευτήριο, όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος της πολιορκημένης πόλης μιλώντας στο BBC. Τουλάχιστον άλλοι δεκαεπτά τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και έγκυες γυναίκες.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι γνωρίζουν για αυτήν την εγκατάσταση και αυτό είναι το τρίτο νοσοκομείο που καταστρέφουν σε αυτήν την πόλη», είπε ο Σεργκέι Ορλόφ, προσθέτοντας ότι την προηγούμενη μέρα καταστράφηκε ένα νοσοκομείο 300 κλινών για τη θεραπεία ασθενών με Covid, όπως και ένα κέντρο συλλογής αίματος στη Μαριούπολη.

naftemporiki.gr

Πηγή

See also  Το Βερολίνο κλείνει τα φώτα σε 200 εμβληματικά κτίρια