Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Με οκτώ νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Με οκτώ νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα καινούργια οχήματα βρίσκονται ήδη στο αμαξοστάσιο του Δήμου, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού, Κώστα Βαρδαβά. Υπήρξε ενημέρωση για τα νέα απορριμματοφόρα και τις δυνατότητές τους, ενώ με την παραλαβή των οκτώ απορριμματοφόρων ολοκληρώνεται ουσιαστικά η μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει ποτέ στον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αναφέρει η δημοτική αρχή, καθώς από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί συνολικά εικοσιπέντε.

Τα οκτώ καινούργια είναι χωρητικότητας: «Τέσσερα των 16 κ.μ. (τα δύο φέρουν ειδικούς γάντζους για υπόγειους κάδους, οι οποίοι αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί μέχρι τον Οκτώβριο αρχικά σε δυο κεντρικές αρτηρίες της πόλης), τρία των 12 κ.μ., ένα των έξι κ.μ. ενώ τα προηγούμενα δεκαεπτά αφορούν, δέκα χωρητικότητας 16 κ.μ., δύο χωρητικότητας 10 κ.ε., τρία χωρητικότητας 6 κ.ε., δύο χωρητικότητας 4 κ.ε. καθώς και ένα χωρητικότητας 12 κ.ε. το οποίο προσέφερε η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης».

Επιπλέον έχουν αποκτηθεί ένα σκουπάκι – σάρωθρο, δύο ηλεκτρικά σάρωθρα ατομικού χειριστή, ένα ανοιχτού τύπου όχημα για την αποκομιδή στο κέντρο, ένα γαντζοφόρο και ένα πλυντήριο κάδων. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό, «η προμήθεια ακόμα οκτώ νέων και σύγχρονων απορριμματοφόρων αναβαθμίζει περαιτέρω τις δυνατότητες αποκομιδής απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Συνολικά έχουμε αποκτήσει 25 καινούργια απορριμματοφόρα τα τελευταία χρόνια, μαζί με άλλα χρήσιμα οχήματα και μηχανήματα και προχωρήσαμε σε μια ανανέωση του στόλου που δεν είχε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σε τέτοια έκταση. Ήταν αναγκαία όμως, ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν τη δουλειά τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».

See also  Αχτσιόγλου: Σαρωτικός ΦΠΑ και επιδότηση αισχροκέρδειας στον προϋπολογισμό

Η δημοτική αρχή στοχεύοντας σε μία όσο το δυνατόν πιο καθαρή πόλη συνεχίζει, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηρακλείου, τις προσπάθειες παρότι θεωρεί, όπως τόνισε, «ότι η βελτίωση είναι εμφανής, με την σκληρή δουλειά των εργαζομένων της Καθαριότητας και με την συμπαράσταση των δημοτών. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή