Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 77-67: Ζορίστηκε αλλά έκανε το 1-0

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα ήταν στηρίχθηκε στην άμυνά της και πήρε τη νίκη στο Game 1 των playoffs απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με 77-67

Η Μπάγερν Μονάχου πάλεψε αλλά το φαβορί-Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη στη Βαρκελώνη με 77-67, για το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά στα playoffs.

Τέσσερις παίκτες των Καταλανών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ντέιβις να ήταν κορυφαίος με 19π., τους Έξουμ και Μίροτιτς να είχαν από 12π. και τον Λαπροβίτολα άλλους 11π.

Από τους Βαυαρούς, ξεχώρισε ο Λούτσιτς με 20 πόντους, με τον Χίλιαρντ να είχε 12π. και να αποχωρεί τραυματίας στην τέταρτη περίοδο.

Ο αγώνας 

Οι Βαυαροί πήγαν αποφασισμένοι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» να τα δώσουν όλα. Με τον Λούτσιτς να ηγείται επιθετικά η ομάδα του Τρινιέρι η διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε στην τιμή των 9 πόντων στο 8’ (13-22). Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα έχοντας την ψυχραιμία και το βάθος του ρόστερ μείωσε στους 2 με ένα επιθετικό ξέσπασμα για το 20-22. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «Μπλαουγκράνα» συνέχισαν να σκοράρουν στην μπασκέτα των Γερμανών για να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης με τον Ντέιβις να δίνει για πρώτη φορά στο ματς προβάδισμα εννέα πόντων στην ομάδα του (40-31 στο 29’). Ο Λούτσιτς πάλευε μόνος του μέχρι το ημίχρονο με τον Λαπροβίτολα να ευστοχεί για τρεις και να στέλνει την Μπάγερν στα αποδυτήρια στο -10 (43-33). 

Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν «ανανεωμένοι» από την ανάπαυλα του ημιχρόνου και με ένα σερί 10-0 διέλυσαν το προβάδισμα των Ισπανών για το 45-43 στο 25’. Με back to back τρίποντα διά χειρός Γιοκουμπαίτις και Μίροτιτς «διέφυγαν» την απειλή της φιλοξενούμενης ομάδας για το 51-45. Ο Έξουμ σκόραρε με μπάζερ μπίτερ και έστειλε τη διαφορά στους 11 πόντους για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (62-51). 

See also  Αστέρας Τρίπολης: Μόνο οι κάτοχοι διαρκείας με Ολυμπιακό

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Καταλανοί είχαν βάλει πλώρη για το πρώτο βήμα στη διεκδίκηση της φετινής Ευρωλίγκας. Σμιτς και Έξουμ άνοιξαν κι άλλο την ψαλίδα της διαφοράς (67-53) με τον Αντρέα Τρινκιέρι να «χάνει» και τον Νταρούν Χίλιαρντ που τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Ο Χάντερ μείωσε στους 8 πέντε λεπτά πριν το φινάλε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να «ανακατεύει» την τράπουλα, για να «κλειδώσει» την πρώτη νίκη στα Playoffs. Ο εξωπραγματικός Λούτσιτς συνέχισε να χαλάει τα σχέδια των Ισπανών με 5 σερί πόντους του να φέρνουν τη διαφορά στους 5 πόντους με 69-64. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε και πάλι προς το τέλος της περιόδου έχοντας και πάλι μαξιλαράκι ασφαλείας 10 πόντων (77-67) με 1’ να απομένει στο χρονόμετρο και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0. 

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-33, 62-51, 77-67 

Πηγή