Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Νέα βάση των ΗΠΑ στην Ευρώπη για τον έλεγχο του πολέμου στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια νέα στρατιωτική βάση στην Ευρώπη για την παρακολούθηση του πολέμου στην Ουκρανία, γράφουν οι New York Times. Ο σκοπός της νέας στρατιωτικής εγκατάστασης, όπου αναμένεται να εργαστούν περίπου 300 στρατιωτικοί, θα είναι παρόμοιος με άλλες αμερικανικές βάσεις που είχαν δημιουργηθεί στο έδαφος του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τους New York Times, το Πεντάγωνο φαίνεται να εξετάζει τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής.

Στη βάση αυτή θα γίνονται εκπαιδευτικές επιχειρήσεις  και θα συγκεντρώνονται οι στρατιωτικές προμήθειες και η υλικοτεχνική βοήθεια προς τα στρατεύματα του Κιέβου εναντίον της Μόσχας. Δεδομένων των συνεχιζόμενων απειλών του Πούτιν, αυτή η νέα βάση φαίνεται θα εγγυηθεί και θα ενισχύσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η νέα αμερικανική στρατιωτική βάση θα μπορούσε να γίνει στη Γερμανία, όπως αναφέρουν οι New York Times. Μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία συντονιζόταν από τον στρατηγό Κρίστοφερ Ντόναχιου, ο οποίος χειρίστηκε την επιμελητεία για την εκκένωση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Ο στρατηγός  Ντόναχιου θα επιστρέψει όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να αντικατασταθεί, όπως γράφουν οι New York Times.

Για να διασφαλιστεί η συνέχεια των αμερικανικών επιχειρήσεων, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, έχει υποβάλει σχετικό το έγγραφο στο Πεντάγωνο. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, όλες οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα πρέπει να  δρομολογούνται από τη διοίκηση του Βισμπάντεν και σε αυτή την γερμανική πόλη θα μπορούσε να γίνει η νέα αμερικανική βάση.

See also  Αποκλεισμός της Ρωσίας από το Swift: Τα κατά και τα υπέρ

Στη βάση αυτή πιθανότατα θα είναι και η έδρα της «Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας» – τον συνασπισμό 40 χωρών που έχει συγκεντρώσει το Πεντάγωνο για να υποστηρίξει την ουκρανική πολεμική προσπάθεια. Σύμφωνα με πολλές εφημερίδες, αυτή η βάση θα αποτελούσε απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο πόλεμος μπορεί να κλιμακωθεί και ότι αυτό θα απαιτήσει μακροπρόθεσμη παρέμβαση.Η  συνέχιση του πολέμου φαίνεται να αποτελει βεβαιότητα για τις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

Πηγή