Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Νέο 6X6 hypercar από την Henessey απόδοσης 2000 ίππων και με αυτονομία 1.000 km!

Οι εργοστασιακές επιδόσεις των οχημάτων είναι πολύ χαμηλές για τα μάτια των βελτιωτικών οίκων, με αποτέλεσμα να φτιάχνουν εκδόσεις απο τα συγκεκριμένα οχήματα με μεγαλύτερες επιδόσεις. Έτσι, ο οίκος Henessey πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε το Project Deep Space.

Αυτό είναι το όνομα που έδωσε η Hennessey στο πιο πρόσφατο project της, ένα ηλεκτρικό grand tourer με έξι τροχούς που θέλει να παραδώσει έως το 2026. Η εταιρεία στοχεύει πώς η απόδοσή του θα είναι πάνω από 2000 ίππους, επιτρέποντας την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 km/h. Η Hennessey έχει επιτύχει παρόμοιες ταχύτητες, καθώς το Venom GT που βασίζεται στην Lotus Exige σημείωσε ρεκόρ το 2014 όταν έφτασε τα 434 km/h σε ευθεία.

Η Hennessey λέει ότι δεν αναμένεται να ξεκινήσει το Project Deep Space μέχρι το 2026. Ένα rendering του concept δεν θα κυκλοφορήσει μέρι το 2024 σύμφωνα με πληροφορίες. Αλλά αυτές οι νέες λεπτομέρειες, που προέρχονται από μια συνέντευξη του John Hennessey, είναι οι πρώτες πραγματικές πληροφορίες.

Στη συνέντευξη, ο Hennessey σημειώνει ότι το εξάτροχο grand tourer αυτό, είναι προφανώς κάτι καινούριο για μια εταιρεία που συνήθως κατασκευάζει πολύ γρήγορα σπορ αυτοκίνητα ή τεράστια φορτηγά. Το ότι η εταιρεία επέλεξε να δοκιμάσει μια νέα κατηγορία για το πρώτο της EV δεν είναι τυχαίο.

«Συνέχισα να περιμένω να εξελιχθεί η τεχνολογία μπαταριών και οι ελαφρύτερες μπαταρίες, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», είπε στην συνέντευξή του. «Πριν από δυόμισι χρόνια, σκέφτηκα: Κι αν το βάρος δεν είναι πρόβλημα για την πρώτη μας προσπάθεια στην ηλεκτροκίνηση; Τι γίνεται αν δεν είναι υπεραυτοκίνητο; Κι αν δεν είναι σπορ αυτοκίνητο;».

See also  Έρχεται το F1 22 με τεχνολογία AI και υποστήριξη για VR

Ο στόχος είναι να παραδοθεί με αυτονομία 1000 km για την έκδοση παραγωγής, φυσικά limited edition με την Hennessey να περιορίζει τον συνολικό αριθμό των αντιτύπων στα 105. Η τιμή θα ανέρχεται περίπου στα 3.000.000 ευρώ.

Πηγή: