Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Οι ακριβότερες γκάφες στην ιστορία του κινηματογράφου

Σε κάθε μυθικό budget ενός blockbuster πρέπει να προστεθεί κι ένας γκαφατζής που μπορεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό.

Τα όσα κάνει ο Peter Sellers στο πάρτυ της ομώνυμης ταινίας επισκιάζουν την εναρκτήρια σκηνή η οποία θα έπρεπε να μνημονεύεται περισσότερο. Το ότι ο Peter Sellers φοράει ρολόι σε μια ταινία εποχής  θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε, όμως η σκηνή της ανατίναξης πάει την γκάφα σε άλλα επίπεδα ατυχίας και καταστροφής. Το καλύτερο όμως είναι ότι η σκηνή της πρόωρης ανατίναξης θα μπορούσε να συμβεί και σε κάποια χολιγουντιανή ταινία.

Για την ακρίβεια έχει συμβεί αρκετές φορές. Στιγμές απροσεξίας έχουν στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στις παραγωγές κι έχουν καθυστερήσει τις ημερομηνίες πρεμιέρας για μήνες. Η παρακάτω λίστα μπορεί να λειτουργήσει και σαν άσκηση διαχείρισης άγχους. Αν τα κατάφεραν όλοι αυτοί με τόσες αναποδιές, τότε μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ αν βρεθείς στη δύσκολη θέση της απολογίας για κάποια γκάφα στη δουλειά.

The Dark Knight

O Christopher Nolan έχει καταφέρει να πετάξει στα σκουπίδια ένα ολόκληρο εκατομμύριο δολάρια με δύο απλές κινήσεις. Σε δύο σκηνές καταδίωξης, μία με τον Joker απο αντιμετωπίζει μια ομάδα κρούσης της αστυνομίας κι ένα ελικόπτερο, αλλά και σε μια σκηνή που η Catwoman οδηγεί μια μοτοσικλέτα στα σκαλιά του δημαρχείου της πόλης, είχε μια μεγάλη απώλεια ανά σκηνή. Σε κάθε μία από αυτές καταστράφηκε μια κάμερα IMAX αξίας 500.000 δολαρίων 

The Sacrifice

Αν νομίζετε πως εκρηκτικά bloopers συμβαίνουν μόνο σε χολιγουντιανές ταινίες δράσης, ο Andrei Tarkovsky θα χαρεί να σας διαψεύσει. Στα γυρίσματα του The Sacrifice κάηκε κατά λάθος ένα ολόκληρο σπίτι απαραίτητο για τα γυρίσματα της ταινίας, το οποίο χτίστηκε από την αρχή ανεβάζοντας εκθετικά τον προϋπολογισμό και μεταθέτοντας την πρεμιέρα κατά μερικούς μήνες. 

See also  Πανσερραϊκός: Στην Κοζάνη θα «χτιστεί» - Βγάζει συμπεράσματα ο Ελευθερόπουλος

Battlestar Galactica 

Στην τρίτη σεζόν της σειράς που δίνει την τρίτη επιλογή στο δίλημμα Star Wars ή Star Trek, ο Ναύαρχος Adama έχει ένα μοντέλο αρχαίου πλοίου στο γραφείο του. Για κακή τύχη του πλοίου και του Edward James Olmos που υποδυόταν τον Adama, το πλοίο ενεπλάκη με κάποιο τρόπο σε μια σκηνή με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Το πλοίο είχε κοστίσει 200.000 δολάρια και δεν ξέρουμε αν ο Olmos αναγκάστηκε να παίξει απλήρωτος για τα υπόλοιπα γυρίσματα.

Skyfall

Με τόσες κατεστραμμένες Aston Martin στις ταινίες του James Bond, δεν μπορεί, κάποια θα ανατινάχθηκε κατά λάθος. Όμως η μεγαλύτερη γκάφα ανήκει στον Daniel Craig για ένα πολύ πιο αστείο λόγο. Το εξελιγμένο πιστόλι που του είχε φτιάξει ο Q αναγνώριζε μόνο τα δακτυλικά αποτυπώματα του 007, όμως ο Daniel Craig κρύωνε σε μια σκηνή και τη γύρισε φορώντας τα γάντια του. Όταν κατάλαβαν το λάθος ήταν πλέον αργά για να ξαναγυρίσουν τη σκηνή με αποτέλεσμα να την περάσουν ολόκληρη από ψηφιακή CGI επεξεργασία κόστους μερικών χιλιάδων δολαρίων.

Incident in a Ghostland 

Ένα θρίλερ με μια πολύ τρομακτική σκηνή για τους θεατές δεν είναι είδηση, όμως ένα θρίλερ με μια τρομακτική σκηνή για το cast, είναι είδηση. Κατά τα γυρίσματα μιας σκηνής, η Taylor Hickson έπεσε πάνω σε μια γυάλινη πόρτα, η οποία και θρυμματίστηκε πάνω της. Από την πρόσκρουση της έμεινε μια μόνιμη μεγάλη ουλή στο μάγουλο και όπως ήταν λογικό επακόλουθο, η Hickson έκανε αγωγή και πήρε αποζημίωση από την παραγωγή για τη χρήση ακατάλληλου γυαλιού στη σκηνή.

Iron Man 3

Με τον αέρα των δύο πρώτων ταινιών Iron Man, o Robert Downey Jr. πίστεψε πως έχει πάρει τον αέρα των σκηνών δράσης και πλέον αυτές ήταν ρουτίνα γι’αυτόν. Η υπέρμετρη αυτή αισιοδοξία τον οδήγησε στο να γυρίσει μια σκηνή κατά την οποία έπρεπε να πηδήξει από μία πλατφόρμα σε μία άλλη, χωρίς πρόβα παρά τις προτροπές του συνεργείου. Το αποτέλεσμα ήταν ένας σπασμένος αστράγαλος και 6 εβδομάδες διακοπής των γυρισμάτων. Το κόστος της παράτασης των γυρισμάτων κόστισε μια μικρή περιουσία στην παραγωγή.

See also  Live Chat Κατάρ-Εκουαδόρ 0-0

Seven

Η πιο αιματηρή και βίαιη σκηνή του καλύτερου θρίλερ όλων των εποχών, δεν είχε τον Kevin Spacey από πίσω της, αλλά τον Brad Pitt. Στη σκηνή που περνάει το χέρι του μέσα από ένα παρμπρίζ τραυματίστηκε πραγματικά και το μπανταρισμένο χέρι των επόμενων σκηνών δεν ήταν εφέ. Από τον τραυματισμό κόπηκαν οι τένοντες του χεριού του Brad Pitt και το σενάριο αναπροσαρμόστηκε για να συμπεριλάβει τους κομμένους τένοντες.

Hateful Eight 

Στο λιγότερο ταραντινικό φιλμ του Tarantino ο Kurt Russell είχε μια μάλλον άτυχη στιγμή. Για τις ανάγκες του ρόλου του, o Leigh έπρεπε να μάθει να παίζει κιθάρα. Ο Tarantino στην προσπάθειά του να κρατήσει τα σκηνικά όσο πιο αυθεντικά γίνεται στην ατμόσφαιρα ενός western, βρήκε μια Martin του 19ου αιώνα. Η εύθραυστη αντίκα διαλύθηκε στα δυνατά χέρια του Russell και κόστισε 40.000 δολάρια στην παραγωγή. 

American Sniper 

O Clint Eastwood είναι διάσημος για την αετίσια και διεισδυτική του ματιά στις ταινίες τους, όμως στο American Sniper κάτι του ξέφυγε. Σαν να μην έφτανε αυτό η επιχείρηση διόρθωσης έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Σε μια σκηνή ο Bradley Cooper κρατάει ένα μωρό το οποίο είναι εμφανώς κούκλα. Στην προσπάθεια του να το διορθώσουν το πέρασαν από CGI για να κάνουν την κίνηση της κούκλας να μοιάζει με ρομπότ. Σπάνια δύο λάθη κάνουν ένα σωστό.  

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Πηγή