Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Οι Τούρκοι διαστρεβλώνουν το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για το καμπ του Λαυρίου – Σάλος στα ΜΜΕ

Ο τουρκικός Τύπος και μάλιστα το κρατικό πρακτορείο Ανατολού προσπαθεί να αποδομήσει το ρεπορτάζ του newsbomb.gr για το καμπ των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, και κάνοντας το… άσπρο-μαύρο, επιμένει στους αβάσιμους ισχυρισμούς περί εκπαίδευσης «τρομοκρατών» του PKK.

Ο Γκέμπελς σίγουρα έχει ξεπεραστεί από τους μηχανισμούς της σύγχρονης τουρκικής προπαγάνδας, που προσπαθεί να «ταΐσει» το εσωτερικό κοινό, με κάθε ευκαιρία, με το αφήγημα της «κακιάς Ελλάδας» που όχι μόνο προκαλεί και απειλεί την εδαφική της ακεραιότητα, αλλά ότι… εκπαιδεύει συστηματικά «τρομοκράτες» για να χτυπήσουν ακόμα και πολιτικούς στόχους στην Κωνσταντινούπολη!

Από την καταπίεση της «τουρκικής» μειονότητας της Θράκης, μέχρι το κλείδωμα των τουρκικών μαχητικών από τους S-300 και τις… ελληνικές παραβιάσεις, ένα ακόμα αγαπημένο αφήγημα του τουρκικού μηχανισμού είναι η υποτιθέμενη εκπαίδευση Κούρδων του PKK στο Λαύριο.

Χθες, o υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε τη σύλληψη «τρομοκράτη» που εκπαιδεύτηκε στο καμπ Κούρδων προσφύγων του Λαυρίου και ο κυβερνητικός Τύπος, με τη Yeni Safak συγκεκριμένα, δημοσίευε πρωτοσέλιδα με «αποκαλύψεις» και λεπτομέρειες για την εκπαίδευση των «τρομοκρατών» στο Λαύριο, με βάση υποτίθεται την κατάθεση του συλληφθέντα.

Το Newsbomb.gr πραγματοποίησε αυτοψία στο καμπ του Λαυρίου (τα γυρίσματα έγιναν λίγες ημέρες πριν τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου και τις νέες κατηγορίες), στην οποία αναδείχτηκε η πραγματικότητα: Πρόκειται για έναν χώρο με σκοπό χρήσης τον ίδιον από το 1979, οπότε και αφίχθησαν οι πρώτοι πρόσφυγες, κυρίως διωγμένοι από την τουρκική καταπίεση και πολιτική εθνοκάθαρσης κατά του κουρδικού στοιχείου από την Τουρκία.

Δεκάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, πολλές γυναίκες και παιδιά, με κάποια από αυτά να έχουν γεννηθεί εκεί, που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα στην τοπική κοινωνία, που τιμούν την πατρίδα τους και τους διαρκείς αγώνες για ελευθερία, κι όλα αυτά με το μοναδικό μέσο που κατέχουν: Τα βιβλία, τις φωτογραφίες των μαρτύρων τους, τα ιστορικά τους εμβλήματα. Και το όνειρο, κάποια στιγμή να επικρατήσει η ειρήνη και να μπορέσουν να επιστρέψουν από τον δρόμο της προσφυγιάς.

See also  Πατουλίδου: Μίλησε για μητρότητα και θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Το newsbomb.gr στην αυτοψία του γύρισε όλο το καμπ -ουσιαστικά πρόκειται για εργατικές κατοικίες και έναν προαύλιο χώρο με παιδική χαρά- και στην αυτοψία μας προβλήθηκαν πλάνα που δεν θίγουν τα προσωπικά δεδομένα και βεβαίως τα… υπνοδωμάτια των Κούρδων προσφύγων, διότι δεν υπάρχουν και πολλά περισσότερα εκεί. Σίγουρα, όχι χώροι εκπαίδευσης σε όπλα και εξοπλισμό σαμποτάζ, όπως επίμονα, και πάντα χωρίς καμία απόδειξη, ανέφερε η Yeni Safak.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ωστόσο, ο τουρκικός Τύπος, δημοσιογράφοι με επιρροή και κυρίως το επίσημο πρακτορείο Ανατολού, προσπαθούν διακαώς να κάνουν το άσπρο μαύρο, αναφέροντας ότι το ρεπορτάζ του newsbomb.gr, που είχε σκοπό να «ξεπλύνει» -αυτή τη φράση χρησιμοποιούν- το καμπ του Λαυρίου, τελικά «αποδεικνύει» ότι πρόκειται για… καμπ… μαχητών του PKK!

Κι αυτό διότι στο ρεπορτάζ φαίνονται τα ιστορικά εμβλήματα αυτού του έθνους, μεταξύ των οποίων φυσικά και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι Κούρδοι πεσόντες

Μάλιστα, το μισό σχεδόν ρεπορτάζ μας αφιερώνεται ακριβώς στην επεξήγηση αυτών των συμβόλων, που κατά την τουρκική μηχανή προπαγάνδας αποτελούν «απόδειξη» της… τρομοκρατικής δράσης των προσφύγων.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου Ανατολού

Το άρθρο του πρακτορείου Ανατολού για το ρεπορτάζ του newsbomb.gr

Το τουρκικό πρακτορείο στο άρθρο του αναφέρει:

«Μια ιστορία που υποτίθεται θα αποδείκνυε ότι το άλλοτε κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα δεν έχει μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών καταρρίπτεται, καθώς οι εικόνες και τα λόγια στο ρεπορτάζ ενισχύουν την τουρκική θέση ότι πρόκειται για ένα καταφύγιο των τρομοκρατών του PKK.

Το ρεπορτάζ της ελληνικής ενημερωτικής ιστοσελίδας Newsbomb ισχυρίζεται ότι το καμπ του Λαυρίου δεν αποτελεί χώρο εκπαίδευσης του PKK, αλλά οι εικόνες που τραβήχτηκαν από μέσα δείχνουν μεταξύ άλλων σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και φωτογραφίες του ηγέτη των τρομοκρατών Αμπντουλάχ Οτσαλά, όπως και άλλων τρομοκρατών όπως οι Viyan Soran and Sakine Cansiz.

See also  Ταξίδι στις Μικρές Κυκλάδες για αξέχαστες εναλλακτικές διακοπές!

Σε έναν τοίχο μάλιστα αναγράφεται ο τρομοκράτης του PKK Kasim Engin ως «μάρτυρας».

Και συνεχίζει το άρθρο του Ανατολού: «Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι δυσφημούν την Τουρκία και δείχνουν το καμπ γεμάτο με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, σημαίες του PKK και φωτογραφίες τρομοκρατών. Ένα άτομο που έδωσε συνέντευξη μπροστά από μια γιγάντια αφίσα του ηγέτη τρομοκράτη Οτσαλάν ισχυρίστηκε ότι επειδή υπάρχουν τα σύμβολα του PKK και οι εικόνες του Οτσαλάν στο καμπ, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για καμπ του PKK».

Το άρθρο καταλήγει ότι «το PKK έχει καταχωρηθεί ως τρομοκρατικός οργανισμός από την Τουρκία, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ και ευθύνεται για τους θανάτους 40.000 ανθρώπων, εκ των οποίων γυναίκες, παιδιά και βρέφη».

Σε αυτόν τον χώρο η τουρκική μηχανή προπαγάνδας βλέπει... κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών

Εκτός από το Ανατολού, δημοσιογράφοι με επιρροή στην Τουρκία έγραψαν τα εξής, για το ρεπορτάζ του newsbomb.gr:

Τι εξηγούν οι ίδιοι οι πρόσφυγες στο newsbomb.gr για τα σύμβολα:

«Ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν είναι καθολικά αποδεκτός ως ηγέτης, από τους Κούρδους που ζουν στην Τουρκία, τη Ροτζάβα και σε άλλα μέρη, ενώ μεγαλώνουμε τις αρχές και αξίες της ιδεολογίας του. Δημιούργησε μια κοινωνία ισότητας ανδρών και γυναικών, για αυτό και πολεμάνε οι γυναίκες τους τρομοκράτες του ISIS και η θέση τους είναι πολύ ανώτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Εδώ δεν θα δείτε μόνο τη σημαία του PKK αλλά πολλά ακόμα σύμβολα που ανήκουν σε διαφορετικούς οργανισμούς. Το κάθε σύμβολο έχει διαφορετική αξία για την ιστορία μας, ενώ έχουμε και πολλούς «μάρτυρες», που έπεσαν μαχόμενοι για αυτά.

Η Τουρκία προσπαθεί να δείξει μόνο τη σημαία του PKK για την προπαγάνδα της. Αυτό φυσικά και δεν είναι ένα καμπ του PKK απλά επειδή είναι εδώ η σημαία του».

See also  Μέτσοβο: Μήνυση από την οικογένεια της 21χρονης που τραυματίστηκε

Πηγή