Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ο Δ. Κορρές ετοιμάζει ένα buggy των 200 km/h και ένα φθηνό αγροτικό (video-photos)

Ένας εφευρέτης, με πλήθος ευρεσιτεχνίες, έρευνες, μηχανολογικές κατασκευές και κατασκευές αυτοκινήτων, όπως το super car P4 της Korres Project, ο Δημήτρης Κορρές (Korres Engineering), ετοιμάζει ένα γρήγορο buggy που θα έχει τελική ταχύτητα 200 km/και ένα πάρα πολύ φθηνό αγροτικό όχημα.

Τη σχετική γνωστοποίηση έκανε ο ίδιος ο κ. Κορρές κατά τη διάρκεια της Ημερίδας «Κινητικότητα-Καινοτομία-Ανάπτυξη για ένα Βιώσιμο Μέλλον», που διοργάνωσε την Κυριακή (16/10) το περιοδικό «CAR AND DRIVER», με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Δημήτρης Κορρές ανέλυσε στους φοιτητές των ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Formula Student τον «οδηγό» για τη γνώση που χρειάζεται η κατασκευή ενός αυτοκινήτου/μονοθεσίου: «Το αυτοκίνητο είναι ολόκληρη κατασκευή, τραγικά περίπλοκη και υψηλής τεχνολογίας. Είναι άλλο πράγμα η μηχανή και άλλο το αυτοκίνητο.

Στο θέμα των γνώσεων, αυτό που πρότεινα πάντα και τελικά έγινε αποδεκτό, είναι ότι σήμερα ο τρόπος είναι ο εξής: Πρώτον το internet, όπου εντοπίζουμε την απάντηση στην ερώτηση που έχουμε, δεύτερον το τηλέφωνο, που καλούμε να ρωτήσουμε αυτόν που έχει την απάντηση σε αυτό που ψάχνουμε και τρίτον το αεροπλάνο, με το οποίο πάμε να τον βρούμε αυτόν τον άνθρωπο, προετοιμασμένοι. Να ξέρετε ότι όλοι αυτοί με πάρα πολλή χαρά θα μας εξηγήσουν αυτό που θέλουμε».

Όσο για τη δική του, προσωπική διαδρομή; «Για να φτιάξουμε αυτοκίνητα, τα περισσότερα λεφτά τα ξοδέψαμε σε ξενοδοχεία και αεροπλάνα. Πήγαμε παντού για να βρούμε αυτούς που ήξεραν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Εγώ οδηγούσα σαν παλαβός, τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα ήταν ένα 2 CV και ένα Mini Cooper με διπλά Weber, που πήγαινε σαν πύραυλος. Σχεδίαζα πρωτότυπους μηχανισμούς για εργοστάσια. Έχουμε κάνει πειράματα για ανάρτηση που ένα 4Χ4, που μπορεί να πηγαίνει στο χώμα, να κινείται τελικά με 10% οικονομία λόγω έλλειψης τετρακίνησης».

See also  Η Apple επιστρατεύει πρώην στέλεχος της Lamborghini για τη δημιουργία του αυτοκινήτου της

Τι πρέπει να περιμένουμε, τώρα; «Τώρα ετοιμάζω δύο πράγματα. Ένα γρήγορο buggy που θα μπορεί να πηγαίνει μέχρι 200 km/h και ένα αγροτικό, πάρα πολύ φθηνό. Μετά από μεγάλη μελέτη στο Κολοράντο, μας ήρθε από τις ΗΠΑ. Το δουλεύω και ξεκινάμε να φτιάξουμε τα πρωτότυπα. Το θέμα είναι η χρηματοδότηση, γιατί πάντα στο τέλος κολλάει το πράγμα με τα λεφτά».

Τέλος, για τις προκλήσεις που υπάρχουν, επεσήμανε: «Η λογική για μένα είναι λίγο ‘Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει’. Θέτεις ένα πρόβλημα στον εαυτό σου, το λύνεις και νιώθεις πολύ καλά».

Παρακολουθείστε όλα όσα ανέφερε στην Ημερίδα του «CAR AND DRIVER», από το σημείο 7:16:00 του video.

Πηγή: