Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ο τυφώνας Ίαν πήρε… παραμάζωμα μια McLaren P1 αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων (photos)

Τα προηγούμενα 24ωρα ένας ισχυρός τυφώνας με την ονομασία Ίαν χτύπησε με σφοδρότητα -μεταξύ άλλων και- τη δυτική Φλόριντα, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 21 ανθρώπων. Την ίδια στιγμή προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές, όπου πολλοί Αμερικανοί είδαν τα περιουσιακά τους στοιχεία να καταστρέφονται.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο κάτοχος μίας πανάκριβης, κίτρινης McLaren P1 την οποία είχε στα χέρια του λίγες ημέρες και είχε προλάβει να γράψει στο οδόμετρο μόλις 480 km.

Ο κάτοχος του supercar διατηρεί λογαριασμό στο Instgram μέσα από τον οποίο δημοσίευσε το πρώτο του post με το αυτοκίνητο, μόλις την 16η Σεπτεμβρίου. Κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα και χωρίς να προλάβει να το χαρεί όσο θα ήθελε, είδε τη McLaren να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά του τυφώνα Ίαν, να σπάει την πόρτα του γκαράζ όπου ήταν παρκαρισμένη και στη συνέχεια να μετατρέπεται σε υποβρύχιο.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης έχασε από το οπτικό του πεδίο το αυτοκίνητο και κατάφερε να το εντοπίσει ξανά μόλις κόπασε το σφοδρό καιρικό φαινόμενο. Η McLaren είχε υποστεί αρκετές ζημιές και είχε ακινητοποιηθεί πάνω σε ένα σωρό από αντικείμενα μεταξύ των οποίων ήταν και μία λεκάνη τουαλέτας!

Αυτή η εικόνα, για όσους μπορούν να αντιληφθούν την αξία του αυτοκινήτου, προκαλεί σοκ. Μιλάμε για ένα σπάνιο μοντέλο μιας και η βρετανική εταιρεία κατασκεύασε μόλις 375 μονάδες από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Δεκέμβριο του 2015, όταν και ολοκληρώθηκε η παραγωγή. Σύμφωνα με τις αναφορές η αξία της πριν γνωρίσει το μένος τους μητέρας φύσης ξεπερνούσε το 1,7 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις εικόνες, το μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα δεν δείχνει να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Ωστόσο το θαλασσινό νερό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει προκαλέσει “θεματάκια” στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα καθώς και στον κινητήρα. Ακόμα και έτσι πάντως αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να την βγάλει προς πώληση είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να πιάσει μια τιμή κοντά στις 700.000 δολάρια.

See also  Sedan μέχρι 24.000€ - Ποιες επιλογές προσφέρει η ελληνική αγορά;

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η McLaren P1 των 916 PS έχει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,0 sec, το 0-200 σε 0,7 sec και το 0-300 σε 17 sec. Η τελική ταχύτητα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, φτάνει τα 350 km/h!

Όπως και να έχει το πιο σημαντικό από ιστορία είναι ότι ο ιδιοκτήτης είναι καλά στην υγεία του. Κρίνοντας κανείς από παλαιότερες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο Instagram και στις οποίες εμφανίζονται και άλλα ακριβά μοντέλα που έχουν περάσει από τα χέρια του, μεταξύ των οποίων μία Lamborghini Aventador και μία Rolls-Royce Ghost, είναι βέβαιο ότι δεν θα δυσκολευτεί να επαναφέρει τη McLaren στην αρχική της κατάσταση.

Πηγή: