Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πήλιο: Tο πέτρινο «μυστικό» χωριό του χτισμένο στις πλαγιές του βουνού

Πινακάτες χωριό Πήλιο ηλιοβασίλεμα

Το Πήλιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου, αφού έχει να προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες είτε το επισκεφθούμε καλοκαίρι είτε χειμώνα. Μακρινίτσα, Πορταριά και Τσαγκαράδα είναι κάποια από τα πλέον δημοφιλή χωριά για εκδρομή, που δεν παύουν να μας γοητεύουν, αλλά και στα μικρά κρυμμένα “διαμαντάκια” του τόπου αξίζουν εξίσου ευκαιρίες!

Ένα από τα αυτά και από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου είναι οι Πινακάτες, που αποτελούν το «μυστικό» του τόπου, που, σε συνδυασμό, με όλα όσα μπορείτε να κάνετε και να δείτε στην περιοχή γίνεται ο απόλυτος προορισμός!

Πινακάτες χωριό Πήλιο μέσα στο πράσινο

Ένα από τα μυστικά του Πηλίου το χωριό Πινακάτες, είναι ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά, χτισμένο στις πλαγιές του Πηλίου με θέα τον Παγασητικό, σε υψόμετρο 580 μέτρα, περίπου 25 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο και 5 χλμ. ανατολικά από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Πινακάτες χωριό Πήλιο παραδοσιακά σπίτια

Γιατί Πινακάτες

Η ονομασία Πινακάτες προέρχεται από κάποιον από τους πρώτους κατοίκους του χωριού ο οποίος ονομάζονταν “πινακάς”, δηλαδή κατασκευαστής πήλινων ή ξύλινων πιάτων που στην πηλιορείτικη διάλεκτο αποκαλούνταν “πινάκια”.

Βασικό χαρακτηριστικό του τόπου η πηλειορίτικη αρχιτεκτονική στην πιο αυθεντική της μορφή, με τα σπίτια να ξεχωρίζουν για την παραδοσιακή ομορφιά τους. Και μπορεί να μην είναι μέσα στα διάσημα χωριά της περιοχής, ωστόσο προσφέρεται για να γνωρίσουμε εκ των έσω την ντόπια φιλοξενία και τις ομορφιές της φύσης.

Το μυστικό του Πηλίου

Απομονωμένο χωριό για πολλά χρόνια, ζούσε στην σκιά των διάσημων κοντινών του οικισμών, ωστόσο κατάφερε με την ομορφιά του τοπίου, την γραφικότητα, την φιλοξενία αλλά και τα νόστιμα εδέσματα που προσφέρονται στις ταβέρνες του να προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες που το λατρεύουν και επιστρέφουν πίσω ξανά και ξανά.

See also  Η Turkish Airlines έγινε ο επίσημος χορηγός του UEFA Champions League
Πινακάτες χωριό Πήλιο πλατεία

Περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού θα απολαύσετε την αρχιτεκτονική των σπιτιών και θα κοντοσταθείτε δίπλα στις μαρμάρινες κρήνες με τα κρυστάλλινα νερά, κάτω από τα πλατάνια. Θα απολαύσετε καφέ και φαγητό στα καφενεία και εστιατόρια του χωριού, όπου οι κάτοικοι θα σας διηγηθούν πολλές ιστορίς του Πηλίου.

Πινακάτες χωριό Πήλιο πέτρινα σπίτια

Πώς θα πάτε στις Πινακάτες

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα χωριά του Πηλίου, έτσι και στις Πινακάτες, ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό είναι γεμάτος στροφές. Το χωριό βρίσκεται στο κεντρικό Πήλιο, ανάμεσα στα χωριά Άγιος Γεώργιος και Βυζίτσα, και είναι 350 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Το κατάφυτο τοπίο με το χωριό να αγκαλιάζεται από τα έλατα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω!

Πινακάτες χωριό Πήλιο πέτρινα σπίτια

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Πηγή