Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πνευματικός Πούτιν: Μόνο ο Θεός μπορεί να τελειώσει τον πόλεμο

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του «πνευματικού» του Βλάντιμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία έστειλε ο επίσκοπος Πσκωφ Τύχων Σεβκούνοφ, ο «πνευματικός» του Βλάντιμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του που προκάλεσαν έκπληξη.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο κανάλι Rossiya 1, ο επίσκοπος που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο Πρόεδρο, απόκαλεσε «αδέρφια» τους Ουκρανούς και τόνισε ότι μόνο με τη βοήθεια του «Παντοδύναμου» μπορεί να τερματιστεί η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πρέπει να υπάρχει «ειρήνη με το θέλημα του Θεού» μεταξύ των δύο εθνών τόνισε ο προσωπικός εξομολόγος του Πούτιν χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο μια «άνευ προηγουμένου τραγωδία».

«Πώς θα τελειώσει; Θα προσευχηθούμε, φυσικά, να τελειώσει με ειρήνη και με ασφάλεια. Όλοι ζητούν ειρήνη τώρα. Χρειαζόμαστε ειρήνη με το θέλημα του Θεού, για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, αυτές τις μάχες, αυτό το μίσος μεταξύ αδελφών», ανέφερε συγκεκριμένα ο 64χρονος Τύχων Σεβκούνοφ.

Η ανοιχτή αυτή παρέμβαση του κληρικού, ίσως δείχνει ότι ο Πούτιν μπορεί να είναι ανοιχτός σε συμφωνία για ειρήνη μετά την απώλεια της Χερσώνας από του Ρώσους, καθώς εκτιμάται ότι ο κληρικός πολύ δύσκολα θα έκανε δηλώσεις χωρίς άδειατου Πούτιν.

Τέλος για τους Ουκρανούς πως: «Ακόμα και αν δεν θέλουν να μας πουν αδέρφια τώρα, καταλαβαίνουμε ότι είναι αδέρφια, και πριν από λίγο καιρό μας αποκαλούσαν αδέρφια».

Μάλιστα, ο επίσκοπος παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση έχει αρχίσει να επηρεάζει ψυχολογικά τους Ρώσους πολίτες.

Πηγή: DailyMail

Πηγή

See also  Γαλλία: Ο Μακρόν θέλει ισχυρότερη ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία