Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ποιος θέλει να «χαλάσει» τα γενέθλια του Πούτιν

Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια γεννήθηκε στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του. 

Ο Ρώσος ηγέτης προσπάθησε για την περίσταση να κάνει δώρο στον εαυτό του την ανατολική και νότια Ουκρανία, κάτι που συνεχίζουν να του στερούν οι Ουκρανοί. 

Μάλιστα ένας Ρώσος τηλεοπτικός παρουσιαστής και προπαγανδιστής του Κρεμλίνου ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προγραμματίζουν μια αντεπίθεση για να χαλάσουν τα 70ά γενέθλια του Πούτιν στις 7 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής την Πέμπτη, ο Ρώσος τηλεοπτικός παρουσιαστής Βλαντίμιρ Σολοβιόφ σχολίασε τις «ανησυχητικές» αναφορές για τις ουκρανικές δυνάμεις που σημειώνουν πρόοδο στις περιοχές Χερσώνα και Λουγκάνσκ, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να χτυπήσει ξανά τις επόμενες μέρες.

«Είναι προφανές ότι σήμερα και αύριο θα είναι εξαιρετικά έντονες μέρες, ότι οι εχθροί θα επιτεθούν από όλες τις κατευθύνσεις», υποστήριξε ο Σολοβιόφ. «Στόχος τους είναι να καταστρέψουν τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου. Τους αρέσει ο συμβολισμός».

Βέβαια, η υπονόηση ότι η Ουκρανία ετοιμάζει μια αντεπίθεση για να «καταστρέψει» τα γενέθλια του Πούτιν είναι παραπλανητική, δεδομένου ότι τα πλήγματα ξεκίνησαν γύρω στις 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου. «Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν τη φάση ελιγμών της αντεπίθεσής τους στην περιφέρεια Χάρκοβο, η οποία έχει φτάσει τώρα στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, στις 6 Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με έκθεση του think tank στις 5 Οκτωβρίου.

Από την αντεπίθεση, η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει περίπου 500 πόλεις και χωριά, σύμφωνα με τους New York Times. Τα στρατεύματά της συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

See also  Qatargate: Αναβολή του αιτήματος αποφυλάκισης του Φ. Τζόρτζι για τις 26/1

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι «πάνω από 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν απελευθερωθεί από τους Ρώσους κατακτητές μόνο στην περιοχή Χερσώνα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Business Insider

Πηγή