Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πολυτεχνείο: Άνοιξαν οι πύλες για την 49η επέτειο της εξέγερσης

Τις πύλες του άνοιξε σήμερα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για να τιμήσει την 49η επέτειο της εξέγερσης. Σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου και αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, οι πύλες θα παραμένουν ανοικτές από τις 8:30 έως τις 21:00. Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις.

Στην ανακοίνωση της Συγκλήτου αναφέρεται συγκεκριμένα: «Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών. Αυτό προτάσσει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτό πρέπει να αναδεικνύει ο τρόπος εορτασμού της, και αυτή είναι σήμερα η συλλογική και ατομική ευθύνη των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας».

Όπως σημειώνει το ΕΜΠ, η δικαίωση του αγώνα των φοιτητών 49 χρόνια πριν έχει αντίκρισμα στην πρόοδο του Ελληνικού Πανεπιστημίου και την ευημερία της χώρας.

Επί ποδός η Ελληνική Αστυνομία

Στο μεταξύ πάνω από 5.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια, ενώ ένα «δίχτυ ασφαλείας» θα απλωθεί πάνω από την Αθήνα, από την παραμονή της επετείου, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτηρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.

See also  Ιταλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις στα νότια, χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα

Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις. Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια».

Τέλος, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ, οι «αύρες», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή