Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Προϋπολογισμός 2023: Live η «μάχη» στη Βουλή

Mε ονομαστική φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στη Βουλή, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023.

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση αρχίζει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, και μετά, θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής τους δύναμης, με πρώτο τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Θα μιλήσει επίσης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τον Αλέξη Τσίπρα και πριν την ομιλία του πρωθυπουργού.

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή αναμένεται να μοιάζει με «κόλαση», καθώς οι αποκαλύψεις για το Qatargate, τα δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις Χατζηδάκη, Τέλλογλου, Κύρτσου από την ΕΥΠ αλλά και η έρευνα για την εμπλοκή της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη σε υπόθεση διαφθοράς δημιουργούν μια άκρως εκρηκτική ατζέντα.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία του πρωθυπουργού προκειμένου να φανεί αν θα «δείξει» κάποιες παρεμβάσεις από τώρα για την επόμενη χρονιά.  

Πηγή

See also  Βρετανία: Κλείνει τις πόρτες της μετά από 1.229 χρόνια η παλαιότερη παμπ