Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πρωτομαγιά: 1+1 μέρη για ολοήμερη βόλτα στην Αθήνα

3 βουνά κοντά στην Αθήνα -Πάρνηθα

Το γεγονός ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Δευτέρα (2 Μαΐου) δημιούργησε ένα ωραιότατο τριήμερο που έρχεται μάλιστα αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα. Το ότι έχουμε ακόμα ένα τριήμερο δεν σημαίνει ότι όλοι μπορούν ή θέλουν να φύγουν από την πρωτεύουσα για εκδρομή. Μπορεί η Αθήνα να μην φημίζεται για το πράσινο, όμως διαθέτει κάποια υπέροχα σημεία που πραγματικά θυμίζουν επίγειους παραδείσους και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για όσους από εσάς θέλετε… να πιάσετε τον Μάη στην πρωτεύουσα!

Βουνό και θάλασσα συνδυάζονται και ξεδιπλώνονται μπροστά σας και σας προ(σ)καλούν να ταξιδέψετε εντός περιφέρειας και να ανανεώσετε τη διάθεση σας, αφήνοντας πίσω τη βαβούρα του κέντρου.

Αθήνα

Εμείς εδώ σας προτείνουμε δύο σημεία για να περάσετε υπέροχα και φτιάξτε το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Πάρνηθα

Αν επιλέξετε να πάρετε τα όρη, τότε η Πάρνηθα είναι ο πρώτος προορισμός που μπορείτε να εξερευνήσετε, καθώς δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τις ομορφιές της φύσης. Εκεί ο χρόνος περνά ευχάριστα για τους πιο περιπετειώδεις τύπους μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η πεζοπορία σε χωμάτινους δρόμους.

Πάρνηθα
Πάρνηθα

Στο όμορφο βουνό της Πάρνηθας, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα και σε υψόμετρο 1161μ, βρίσκεται και το καταφύγιο Μπάφι, στο ψηλότερο σημείο της πόλης και σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας. Σ’ έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, με μοναδική θέα, μπορείτε να γευτείτε τη σπιτική κουζίνα μας με χωριάτικες πίτες, ζεστά ροφήματα και πολλά άλλα νόστιμα εδέσματα. Σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και την ηρεμία της φύσης, σας δίνουν την δυνατότητα να αποδράσετε από την πολύβουη πόλη και την ρουτίνα της καθημερινότητας. Χαλαρώστε ακούγοντας το θρόισμα και απολαύστε το πικ νικ στο ξέφωτο. Μετά το Μπάφι θα βρείτε το καταφύγιο Φλαμπούρι, το δεύτερο οργανωμένο καταφύγιο της Πάρνηθας σε υψόμετρο 1.158 μέτρα.
Mε θέα μαγευτική, από τη νότια πλευρά θα δείτε την Αθήνα από ψηλά, την Αίγινα, τον Πόρο, την Πελοπόννησο και με καθαρό καιρό ακόμα και την Ύδρα.
Από την ανατολική και βόρεια πλευρά, τη λίμνη του Μαραθώνα, τον Ευβοϊκό κόλπο, την Εύβοια, το ψηλότερο βουνό της τη Δίρφυ και με καθαρό καιρό το Αιγαίο πέλαγος και την καμπυλότητα της γης!

See also  Αστυπάλαια: Η εντυπωσιακή παραλία Χρυσή Άμμος εκμισθώθηκε για να φτιαχτεί beach bar – Οργή από τους κατοίκους

Ένας χώρος τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά και τόσο μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην πόλη.
Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή τα σπιτικά μας πιάτα και βέβαια μπορείτε να συμμετέχετε σε μία από τις πολλές δραστηριότητες που διοργανώνονται. Ιδανικός χώρος αναζωογόνησης μέσα στη φύση, μια ανάσα από την πόλη, για μικρούς και μεγάλους.

Αγία Μαρίνα Πάρνηθα

Σούνιο

Το νοτιότερο σημείο της Αττικής, το οποίο συνδυάζει την ομορφιά του αρχαιολογικού του χώρου με τη θέα στο Αιγαίο πέλαγος και για να το «φτάσετε», θα κάνετε μια όμορφη και εύκολη διαδρομή περνώντας δίπλα από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής, όπως η Βάρκιζα και το Λαγονήσι.

Σούνιο

Γνωρίστε την ελληνική μυθολογία, περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο, θαυμάστε τον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα και φωτογραφηθείτε κάτω από αυτόν. Το Σούνιο είναι μια εναλλακτική πρόταση για εκδρομή την ημέρα της Πρωτομαγιάς- και όχι μόνο! Στο τέλος της βόλτα σας ολοκληρώστε την εκδρομή με ένα γεύμα σε μια από τις εκλεκτές ταβέρνες της περιοχής και απολαύστε θαλασσινούς μεζέδες.

Σούνιο
DCIM100MEDIADJI_0042.JPG

Δείτε επίσης

Πηγή