Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πρόταση-τομή του Valtteri Bottas για το μέλλον της Formula 1

Ο επικεφαλής της Liberty Media, Stefano Domenicali, ξεκαθάρισε πως πρόθεση είναι να δοθούν βαθμοί για τις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς και να καθιερωθεί το ανεστραμμένο grid εκκίνησης.

Αυτές οι πιθανές αλλαγές, οι οποίες εξετάζονται επί του παρόντος από τις ομάδες και τη FIA, θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν αύξηση των αγώνων sprint, ώστε να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κάθε αγωνιστικού Σαββατοκύριακου.

Ο Valtteri Bottas, ωστόσο, δεν θεωρεί πως η αύξηση των αγώνων sprint είναι η μόνη λύση. «Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε αγώνα sprint κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά λιγότερες ελεύθερες δοκιμές και περισσότερη δράση», εξήγησε ο Φινλανδός, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή, αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ του να γίνονται ή όχι αγώνες sprint, θα επέλεγα ναι, επειδή μπαίνουμε αμέσως σε δράση από την Παρασκευή. Θεωρητικά υπάρχει ακόμα η ευκαιρία να μάθεις κάποια πράγματα στις ελεύθερες δοκιμές, όμως δεν μπορείς πλέον να αλλάξεις το στήσιμο, οπότε θεωρώ πως θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα διήμερο το Σαββατοκύριακο με δοκιμές, κατατακτήριες δοκιμές και αγώνα. Νομίζω πως θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον εάν η δράση ξεκινούσε από την πρώτη ημέρα κιόλας».

Πηγή:

See also  Δείτε το ντοκιμαντέρ με την αναγέννηση της Lancia (video)